Jelentős támogatást kap Testnevelési Egyetem

Az egyetemeknek adható támogatás 10 százalékában részesül a TE, amiből a Mocsai Lajos által vezetett intézmény új sportcsarnokot kap, valamint felújítja és bővíti a campusát.

Hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben a hír, miszerint a kormány döntött arról, hogy a Testnevelési Egyetem (TE) új sportcsarnokot kap és terjeszkedhet is- megkapják az Országos Sportegészségügyi Intézet területét az Alkotás utcában, és hozzájuk csatolnák a Csörsz utcai ingatlant is.

Orbán Viktor utasította a nemzetgazdasági minisztert, hogy az ingatlanok megvásárlására és a felújításra – a költségvetés terhére- biztosítson 36,8 milliárd forintot a Testnevelési Egyetemnek. Így a TE felvehetné a versenyt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, ami öt év alatt már legalább 80 milliárdot kapott a kormánytól.

A költségvetés alapján az egyetemeknek 435 milliárdból kell majd gazdálkodni. A kormány számításai szerint a felsőoktatási intézmények bevétele több mint 282 milliárd forint lesz, és további 153 milliárddal támogatják őket. A Testnevelési Egyetem 2016-ra 15,9 milliárd forintot fog kapni, ez az összes támogatás 10 százaléka.

 

Forrás: Eduline

Kép: lakihegyradio.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]