Drámai meccsen győztes az ELTE – BEAC!

Nem a várakozásoknak megfelelően indult a szezon futsalosaink számára, két mérkőzésből egyet sem sikerült megnyerni, míg a TFSE mindkét párharcából győztesen került ki. A srácok is érezték, hogy itt az ideje megmutatni valós erejüket, és ez sikerült is, az utolsó percben szerzett két góljukkal “felrobbantották” a csarnokot, és itthon tartották a három pontot.

Hétfőn este nyolc órakor ismét a teremlabdarúgásé volt a főszerep a BEAC-on, Kénoszt Ferenc tanítványai a tabella hátsó feléről, míg a Testnevelési Egyetem csapata az élbolyból várta az összecsapást. A pontokban megmutatkozó különbségből a parketton semmit nem lehetett érzékelni, magabiztosan kezdte az összecsapást a hazai csapat, de sajnos csak kapufáig jutott. A fizikai erődemonstrációért sem kellett a szomszédba mennünk, sajnos ennek az volt az ára, hogy hamar kisbüntetőhöz jutottak a vendégek, amit Kavalecz Márk értékesített is, hiába próbáltuk egy kapuscserével megzavarni a támadót. Az előnyüket hamar megduplázhatták volna a kék mezesek, de másodszorra nem sikerült túljárniuk Sajben Marcell ügyességén, lábbal hárította a tízméterest. A félidőben nem változott az eredmény, egy gólos TFSE előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészt kicsit álmosan indítottuk, ennek a büntetése egy újabb talált volt, Örkényi Bence talált be egy eladott labda után. Szerencsére a fiaink nem törtek meg, és két perc múlva újra csak egy gól volt a különbség, egy szemet gyönyörködtető akció után Váczi Márk mattolta a vendégek kapusát. Úgy látszott, ez a gól eggyel magasabb fokozatba kapcsolta a srácokat: Kinde Gergely hátul lehúzta a rolót, Árendás Tamás hatalmasat mentett a gólvonalról, elöl sorra jöttek a ziccerek, de valahogy nem akart megszületni az egyenlítő találat. Már egy perc sem volt hátra a lefújásig, mikor vészkapussal támadtunk az egy pontért, és az egész meccsen remeklő Árendás nem hibázott, közelről a léc alá varrta a labdát. A fiúk érezték, ma minden összejöhet, és Fortuna asszony is mellénk szegődött. Másodpercekkel a vége előtt Gallatz Kristóf harcolt ki büntetőt egy leheletfinom csel után, amit Péntek Levente könyörtelenül a kapuba bombázott. Ezt a fordulatot nem bírta megemészteni Tóth Károly csapata, Akay Bence piros lapot kapott a kispadon, míg Gremsperger Gábor a hazai szurkolókkal szólalkozott össze. Az eredmény viszont már nem változott, óriásit küzdve 3-2-re diadalmaskodtunk a TFSE felett!

ELTE-BEAC – TFSE: 3 – 2

ELTE-BEAC: Kinde Gergely, Káplár Tamás, Gallatz Kristóf, Váczi Márk, Árendás Tamás
kispad: Soltész Lenevte, Péntek Levente, Benedek Zsolt, Demeter Dávid, Nagy Szilárd, Gáspár Dávid, Sajben Marcell
vezetőedző: Kénoszt Ferenc

TFSE: Gremsperger Gábor, Sztranyovszky Márk, Kavalecz Márk, Iflinger Zsolt, Örkényi Bence
kispad: Akay Bence, Demeter Viktor, Makk Levente, Faragó Bálint, Csernay Dávid, Gremsperger Márton, Bagó Balázs, Oláh Attila, Juhász Róbert
vezetőedző: Tóth Károly

Gólszerzők: Váczi (24′), Árendás (39′) Péntek (39′) ill. Kavalecz (16′), Örkényi (22′)

Kiállítva: Akay (39′)

Az esemény galériája.

A szombati női mérkőzésen: Göcsej Sport Klub – ELTE Se: 4 – 2

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]