Csere Gáspár olimpiai szintidővel ért célba a berlini maratonon

Olimpikont nevelt ki a BEAC a magyar csapatnak a rioi olmipiára, ugyanis Csere Gáspár 30 másodperccel a kvótához szükséges idő alatt teljesítette a berlini maratont. A női mezőnyben is óriási siker született, a Romániában született, de már magyar színekben versenyző Staicu Simona 32 másodperccel volt belül a nemzetközi szövetség által felállított ötkarikás eredményen.

A német fővárosban megrendezett maratonon 41 ezren álltak rajthoz, hogy teljesítsék az embert próbáló 42195 métert. Többek között a világranglista első Eliud Kipchoge is tiszteletét tette a versenyen, és ha már ott volt, meg is nyerte az erőpróbát 2 óra 4 perces idővel, míg Gáspár egy percet javított egyéni rekordján, így 2:16:30 órás idővel ért célba Berlinben. Nézzük meg, hogyan értékeli a versenyző ezt a szenzációs teljesítményt!

Hála Istennek sikerült egy percet javítanom; 2:16:30-as időeredménnyel az abszolút 36. helyen érkeztem be, ezzel megfutva az OLIMPIAI SZINTET! Nagy valószínűséggel tehát mehetek a 2016-os riói olimpiára! A versenyzésem az idő alapján nagyjából a tervek szerint alakult. Ami viszont a futást és a belső élményeket illeti, kifejezetten nehézkes volt… Emberi szinten nem értem, hogy lett meg a szint, mert kimondottan rosszabbul ment a versenyzés, mint Hamburgban. Szóval ez most egy nagy csoda, amiért elsősorban szeretnék Istennek hálát adni. Végig az Ő ereje támogatott, sőt az utolsó 2 kilométeren már szédülés, homály fogott el, Ő mégis betolt a célba.. Szeretnék köszönetet mondani Szabó Imre edzőmnek, családomnak és még sok fontos személynek, akiket majd egyszer felsorolok. Természetesen minden szurkolásért, biztató üzenetért is hálás vagyok!

Forrás: beac.hu
Kép forrása: cseregaspar.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]