Dicsőséges tavaszi sporthadjárat

Az elmúlt két hónapban számos alkalommal vehettetek részt különböző karok, kollégiumok sportnapjain, amelyeknek köszönhetően rengeteg hallgató tapasztalhatta meg a mozgás örömét. Ha úgy vesszük, akárcsak ’49 tavaszán, itt is nagy sikereket arattunk, csak most éppen az egészségtelen, üldögélős életmód felett.

Elsőként a Kerekes úti Kollégiumba vonultak be dicső “honvédeink”. Március 17-én, délután muay thai, kick-boksz és jiu jitsu edzéseken vehettetek részt, az aerobik, funkcionális tréning és rúdtánc edzések mellett. Az este folyamán, a sportquizen értékes ajándékokat nyerhettek, a laser tag közben pedig kiélhették G.I. Joe hajlamaikat a kollégisták és az idelátogatók.

Az előbbinél is nagyobb szabású, minden évben nagy tömegeket vonzó sportnap április 13-ána Budaörsi Napok keretében, a KCSSK-ban zajlott le. A rengeteg program között volt: kettlebell, TRX edzés, slackline, rúdtánc, az ELTE-BEAC jóvoltából zsírégető és alakformáló aerobik, és intervall edzés is. A küzdősportok kedvelőire gondolva itt is szerepelt a muay thai, a brazil jiujitsu és a Vona Boxing Team révén bemutatkozott az ökölvívás is. A közelgő Dunai Regatta jegyében ki lehetett próbálni a szárazföldi evezést is, evezős ergométerrel.

kuksportnap-065Azok sem unatkoztak, akik nem akarták belevetni magukat a sportokba, hanem csupán egy kis szórakozásra vágytak. Az ő számukra rendelkezésre állt két X-box, sportos játékokkal, trambulin, rekeszmászás és óriás twister is. Ha valakiben kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy milyen sport való neki, az ELTE-BEAC infósátorban egyénre szabottan segítettek neki kiválasztani a legmegfelelőbb sportágat. Azonban a bámészkodók sem panaszkodhattak, ugyanis szemet gyönyörködtető hastánc és verseny aerobik bemutatókat adtak az ELTE-s lányok a kosárpályán.

Április 16-án tovább folytatódott a sportos hadjárat, ezúttal a Bárczi Egészségnap keretében. Nevéből is kitűnik, hogy itt inkább az egészségre helyezték a fő hangsúlyt, így az életmód- és étkezési tanácsokon kívül a jóga kapott kiemelt szerepet. A sport oldaláról itt kevesebb lehetőség kínálkozott, de pl. a TRX kipróbálására itt is lehetőség nyílt.

Április 20-án a VUK koliban, 22-én pedig a PPK Sportnapokon folytatódott a sportos hadjárat az előbbiekhez hasonló sportválasztékkal, de az utóbbin újdonság volt, hogy itt a fogyatékkal élők sportjait is kipróbálhattátok.

Április 25-én, bár nem egyetemi szervezés mellett, de az egyetemünket is érintő, nagyszabású sportrendezvény volt a Dunai Regatta is, ahol a számos sportlehetőség mellett, az ELTE-s evezősöknek is szoríthattatok. Május 1-én pedig az ELTE -BEAC Természetjáró Szakosztálya rendezte meg hagyományosan Sárga túráját a Pilisben.

Ha azonban mindezekről lemaradtál volna, és emiatt emészt a maró lelkiismeret furdalás, ne szenvedj tovább, ugyanis május 5-én lesz az elmaradhatatlan 5vö5km! Ez pedig minden évben remek alkalom arra, hogy felmérd milyen kondiban vagy, hogy bizonyíts magadnak, a barátaidnak, anyukádnak stb.  illetve, hogy igazi ELTE-shez méltó módon, sportosan tisztelegj egyetemünk hírneve előtt. Ez a nap azonban nem csak a futásról szól, ez a LEN hivatalos sportnapja és egyben ELTE Aerobik Nap is.

Május 6-án a Bölcsész Napok keretében BTK Sportnap, illetve a Tüskecsarnokban a Magyar Sport Napja vár még rád  (utóbbin azonban sportolásra már nem nyílik lehetőséged). Ezzel pedig zárul a sportos tavaszi hadjárat. Amennyiben itt most az egészségtelen életmód volt a Habsburg birodalom, reméljük, hogy nem jön semmiféle orosz –dagintervenció-.

barczisportnap-33

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]