A CEU érte el a legjobb helyezést a legfrissebb felsőoktatási rangsoron

A brit Quacquarelli Symonds legfrissebb, 2014/2015-es tematikus világrangsorain összesen 39 helyezést szereztek a magyar egyetemek. A legjobb helyezést a Közép-európai Egyetem (CEU) érte el.

A tematikus rangsor öt – társadalomtudományi, bölcsészettudományi, műszaki, orvos- és egészségtudományi, természettudományi – képzési terület harminchat oktatási programját vizsgálta, és több szempontot is figyelembe vettek elkészítéséhez.

A magyarországi intézmények közül a Közép-európai Egyetem mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem is felkerült a listára.

A CEU egyik képzése a politikatudomány és nemzetközi tanulmányok rangsorban a 29. lett. A Szegedi Tudományegyetem nyelvészeti képzése a 101-150. helyen végzett. Az ELTE a 251-300. helyet szerezte meg az angol nyelv és irodalom terén, a modern nyelvtudományi képzések között pedig a 201-250. lett.

Az orvostudományi képzések listájára négy magyar egyetem is felkerült, melyek közül a legelőkelőbb, 101-150. helyen a Semmelweis Egyetem végzett.

Az ELTE a mezőgazdasági és erdőmérnöki képzések rangsorában a 101-150. helyen végzett.

Szintén jó helyezést ért el a BME matematikaképzése, amely a 201-250. helyen végzett. Ugyanezen a listán az ELTE a 251-300. helyen végzett.

A külföldi egyetemek közül a 36-ból 31 rangsorban végzett az 1-10. helyen a Cambridge, míg őt az Oxford, illetve az amerikai Stanford követi, 29 top 10-es pozícióval.

Forrás: eduline.hu

Kép: lis.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]