Egyetemi sport határok nélkül

2015. március 5-7-ig az ELTE-BEAC immár hatodik alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A torna fővédnökei többek között Nyilasi Tibor, a Ferencváros legendája és Tarlós István főpolgármester lesznek.

A főváros, az ELTE és az MLSZ vezetésének támogatásában az ELTE-BEAC immár hatodszor rendezi meg a hazai és határon túli egyetemek legnagyobb éves sporteseményét, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.

Az eseményt fővédnökségével támogatja Tarlós István főpolgármester, dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, dr. Kiss Ádám az Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke, az MLSZ részéről pedig Nyilasi Tibor, a Ferencvárosi Torna Club ezüstcipős legendája.

Nyilasi Tibor a KEK jelentőségéről azt mondta, hogy “olyan összefogást ér el a fiatalok körében, amelyre csak a sport, a labdarúgás képes.” A tornán román, magyar első- és másodosztályú játékosok is megfordulnak, így a Fradi-legenda joggal nyilatkozta, hogy bízik benne, hogy a torna résztvevői között is talál egy-két ászt!

Idén a résztvevő csapatok között több újonc is szerepet kap, hiszen először köszönthetjük a Brassói Transilvania Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem sportoló hallgatóit. Természetesen idén is láthatjuk játszani a címvédő, háromszoros győztes Sepsiszentgyörgy csapatát, Kolozsvárról két csapat is harcba száll majd, ahogy a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Csiki Sapienta csapata is szintén jelen lesz.

Március 5-7-ig újra pattog a labda Révkomáromból (Felvidék) a Selye János Egyetem, Szabadkáról (Vajdaság) a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Beregszászról (Kárpátalja) pedig a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola hallgatói mérkőznek majd meg a tornán.

A magyarországi csapatok közül a Pécsi Tudományegyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Corvinus, a BME és az ELTE futsalosai vesznek majd részt a VI. KEK-en.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a KEK döntője előtt tartják az egyetemek legjobb cheerleadereinek országos döntőjét, ahol csinos pom-pom lányok látványos koreográfiával gondoskodnak a jó hangulatról, és szállnak harcba az országos bajnoki címért.

A torna kiemelt célja, hogy a résztvevő felsőoktatási intézmények csapatai, játékosai és a kilátogató nézők támogassák a KEK jótékonysági programját. Idén – ahogy arról már az ELTE Online korábban beszámolt – a nehéz sorsú erdélyi gyerekeket gondozó tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ számára gyűjtenek a szervezők sportfelszereléseket. A jótékonysági programról bővebb információval a KEK honlapja szolgál.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]