Egy lépés a fittség felé: zenére mozdult együtt a BTK!

Több hallgató és oktató arcára sikerült mosolyt csalni október 1-jén a BTK épületei között, amikor is fél kettőkor a jól ismert Rumadai dallamai csendültek fel a Gólyavárnál, egy kis mozgásra hívva a bölcsész fiúkat és lányokat. Az ELTE-s Fitmobon jártunk!

Kora délután már valamit sejthettek az arra kószáló diákok, ugyanis hangfalakat állítottak, matricákat osztogattak és több pólót is kiosztottak a szervezők az akkor még csak álldogáló közönségnek. Aztán fél kettőkor életre kelt a technika, és vele együtt mozgásba lendült a tömeg is. Kezdésként a nyár (az elmúlt öt?) örök klasszikusát, a dallamok dallamát, a gólyatáborok himnuszát lehetett hallani a messzebb lévő előadókban, a közelebb lévőkből pedig látni is lehetett, ahogy a lelkes jelentkezők táncoltak az Arsenium klasszikusára. Természetesen a Rumadai-al nem lehetett letudni a „bulit”, előkerült Pitbull – Hey Baby, Adele – Rolling in the Deep és az LMFAO – Party Rock Anthem c. slágere is.

De mi is volt pontosan ez a megmozdulás? A flashmob után Ilyash György szervezővel beszélgettünk, aki elárulta, a FITMOB névre keresztelt esemény egy európai programsorozat, nevezetesen a MOVE Week kampány magyarországi állomása volt. Ennek a lényege, hogy felhívják az európai állampolgárok figyelmét a testmozgás jótékony hatásaira, és célkitűzésként fogalmazták meg, hogy 100 millióval több aktívan mozgó ember legyen az öreg kontinensen 2020 végére. Az ELTE Sportiroda projektmenedzsere elárulta, azért esett a választás a BTK-ra, mert ide iratkozik be a legtöbb hallgató, így törvényszerűen itt is láthatják a legtöbben a kezdeményezésüket, továbbá távlati terveik között szerepel több, sportolásra alkalmas hely kialakítása a bölcsészkar kampuszán.

Az első, sikeres próbálkozásban hatalmas szerepe volt a két koreográfusnak, Lakatos Eszternek és Nagy Fanninak, akik lelkesen irányították a táncoslábúakat, továbbá a BEAC segítő keze is megjelent.

Az eseményről készült teljes galéria IDE kattintva érhető el.

(Fotó: Szabó Vanda)

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]