Buzánszky Jenő díjazta az ELTE-BEAC játékosait

A 25 éves fennállását ünneplő Tusványos keretén belül rendezték meg Tusványosi Finálé (TuFi) névre hallgató futsaldöntőt, ahol az ELTE-BEAC csapata is szerepelt.

A Tusványosi Finálén a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok vettek részt, a torna fővédnöke Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás játékosa volt. Kiélezett végjáték, remek hangulat és az összetartozás érzése jellemezte a két napos rendezvényt, a világ egyik legszebb fekvésű labdarúgópályáján.

Kiélezett végjátékban, 1-0-ra a Csíki Sapientia csapata nyerte meg az első TuFi-t, akik a döntőben a sepsiszentgyörgyi Sepsi Ifjúság csapatát múlták felül. Harmadik helyen az ELTE-BEAC csapata zárt, megelőzve a marosvásárhelyi F.R. Adyt.

A július 25-26-án megrendezett futsal tornára Csíkszeredáról, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről és Budapestről érkeztek csapatok.

A szervezők célja, hogy a kárpát-medencei egyetemek számára szervezett torna ne csupán egy sportesemény legyen, hanem a kárpát-medencei ifjúság összefogásának jelképe is. Buzánszky Jenő, a rendezvény fővédnöke az esemény díjátadóján kiemelte: „A magyar fiatalok és a magyar labdarúgás számára is nagy szükség van az ilyen rendezvényekre.” Ilyés Szabolcs, a TuFi főszervezője a díjkiosztó ceremónián elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a 25 éves Tusványos programját a sport által még színesebbé tudták tenni. Sajnálatát fejezte ki ugyanakkor, hogy a vajdasági, kárpátaljai és felvidéki csapatok nehéz anyagi helyzetük miatt nem tudtak részt venni az eseményen, ezért a torna szervezői a következő évekre keresik azokat a támogatókat, akik számára fontos a magyar közösségek közötti kapcsolat építése és a sport támogatása.

A legjobbaknak járó díjakat Buzánszky Jenő és Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere, a torna támogatója adták át. Egy, az Aranycsapat hátvédje által dedikált labdát, a torna különdíját a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. ajánlotta fel. A díjat Pásztor Zoltán, a Kossuth Rádió intendánsa adta át. A tornán a legjobb játékosokat is díjazták.  Kiss Gergő (ELTE-BEAC) a legjobb védekező játékos különdíját kapta meg.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]