Aranyat lapátoltak!

ELTE-s siker az Egyetemi- Főiskolás Magyar Bajnokságon! A kenu párosok 500 m-es versenyét Kaltenecker Dániel (ÁJK) és Pálfi Márió (PPK) duója nyerte!

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség idén is közösen rendezte meg a kajakosok és kenusok Egyetemi- és Főiskolás Magyar Bajnokságát. Egyesben, párosban és négyesben is rendeztek futamokat, a táv minden számban 500 méter volt.

Pálfi Máriónak (ELTE PPK) és Kaltenecker Daninak (ELTE ÁJK) ez volt az első közös versenye, így külön öröm számukra – és persze számunkra is –, hogy ilyen jól sikerült a megmérettetés. A versenyzőkről érdemes tudni, hogy nemcsak az ELTE-s vonatkozás közös bennük, hiszen egy klubban, nevezetesen az UTE-ban együtt is versenyeznek. Évek óta megvan tehát közöttük a kapcsolat, ám ennek ellenére erre a versenyre „térdeltek össze” először, aminek azonnal meg is lett az eredménye.

A fiúk a győztes futam után nyilatkoztak: „Nagyon jól kaptuk el a rajtot, hamar előnyre tettünk szert, amit aztán sikerült is megőriznünk, bár a vége szoros volt.” Szakmai szemmel elmondható, hogy Márióék nagyszerű versenyzéssel diadalmaskodtak, jól felépített pályát mentek.

A közös sikeren felbuzdulva a páros további célokat is kitűzött maga elé. ELTE-s versenyzőink ugyanis elindulnak a jövő heti felnőtt válogató versenyen, ahol nem kevesebb a tét, mint a minszki egyetemi világbajnokságon való részvétel kivívása.

Ezzel kapcsolatban Dani a következőket mondta el: „ A válogatón egy futamban adott esetben 4-5 világbajnok mellet is indulhatunk, de persze számunkra elég egy olyan helyezést elérni, amivel sikerül az egyetemisták világversenyére kvalifikálni magunkat. Ez adott esetben akár lehet egy B- döntő 2. hely is. Majd meglátjuk, úgy fogunk menni, hogy rajtunk egészen biztosan ne múljon semmi!”

Másképpen mondva: minden csak rajtatok áll, fiúk!

A felkészüléshez sok sikert, a továbbiakra pedig hasonlóan szép eredményeket kívánunk az egyik legsikeresebb magyar olimpiai sportág világában!

Hajrá, ELTE!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]