ELTE-BEAC: parádés szereplés a Budapest Maratonon

Újabb remek BEAC-os szereplés a futók részéről: a Budapest Maratonon egyéniben nyolc sportolónk is ott volt a legjobb tizenhat között, míg férfi csapataink meg sem álltak a dobogó legmagasabb fokáig…

Lassan megszokottá válik, hogy a legnagyobb futófesztiválokon az ELTE-BEAC színeiben induló sportolók nagyszerű teljesítményekkel szerepelnek. Ez alól a hétvégi, 28. Spar Nemzetközi Maraton sem jelentett kivételt. A Városligetből rajtoló rendezvényen az ELTE-BEAC csapatát összesen 40 sportoló képviselte: a leghosszabb távon 23-an indultak, míg ugyanezt a távot stafétában további 16-an teljesítették.

Két éve az ELTE-ADSK csapata a Vasas ötéves hegemóniáját megtörve hódította el a férfi csapat bajnoki címet (Szabó Gábor, Beda Szabolcs, Pach Péter Pál – összidő: 8:00:28), így az egyéni teljesítmények mellett idén is hasonló célokkal vágtak neki sportolóink a maratoni távnak. Sőt, egyéniben is okkal bizakodhattunk (v)érmes eredményekben, hiszen az ELTE-BEAC Polythlon, Sashegyi Gepárdok csapatvezetője, Szabó Gábor nagyszerű formát mutatott az elmúlt hónapokban. Ugyanez a megállapítás a hölgyeknél Laluska Zsuzsa esetében számított megalapozottnak, aki szintén egyéni legjobbját kívánta megfutni a mostani versenyen. Minden várakozást sikerült felülmúlni: az ELTE-sek minden szinten uralták a dobogót.

Maraton OB-győztes csapatok 2013

Szabó Gábor (2:32:56) nagyszerű teljesítménnyel az abszolút harmadik helyen ért célba, míg a nőknél Laluska Zsuzsa (2:56:41) az összetettbeli ötödik helyen futott be. A nagy durranás egészen a férfi csapatverseny eredményhirdetéséig váratott magára: mind az első, mind a második helyet az ELTE-BEAC vitte el, míg a Honvéd triója csak a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Az ‘első számú’ csapat tagjai: Szabó Gábor, Beda Szabolcs, Deli Gergő, összidejük: 7:45:00, míg a ‘második számú’ csapatunk tagjai: Kis Gyula, Pach Péter Pál, Komócsin Balázs összidejük: 8:03:41.

Végezetül jöjjön még egy kis adalék a versenyről! Az összetettbeli helyezések tekintetében a férfiaknál a legjobb 16-ba 8(!) sportolónk is befért. Még jobban árnyalja versenyzőink teljesítményét, hogy közülük négyen is 2:40 órán belüli időt repesztettek – mindezt egy közel 5000 fős maratoni mezőnyben! Ezek az eredmények újfent azt támasztják alá, hogy az ELTE-BEAC Polythlon Klubjában mozognak az ország legjobb hosszútávfutói.

(Forrás: BEAC)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]