Kiesésre győzelem

Az elmúlt héten két 6-3-as vereségbe is beleszaladt egyetemi férfi futsalcsapatunk, így a kötelező győzelem mellett az önbizalom növelés is cél volt az eheti, Nagytétény SE elleni bajnokin.

Az elmúlt héten két 6-3-as vereségbe is beleszaladt egyetemi férfi futsalcsapatunk, így a kötelező győzelem mellett az önbizalom növelés is cél volt az eheti bajnokin. A BEAC a Nagytétényi SE-t fogadta a Bogdánfy úton, a végeredmény pedig sima, 15-3-as hazai siker lett. Nagyon kellett ez a győzelem, hiszen a következő hetekben rendkívül nehéz meccsek várnak a fiúkra.

Utolsó két meccsén egyaránt 6-3-as vereséget szenvedett az ELTE-BEAC férfi futsalcsapata. Egy hete hétfőn, egyik közeli riválisunk, a Fehérvár diadalmaskodott ilyen gólaránnyal a mieink felett, míg rá két napra, a Magyar Kupától búcsúztunk, ekkor a Rákosmenti FC volt az ellenfél, tőlük ugyancsak a legendás angol-magyar meccsnek végeredményével zártunk. Bár tegnapi ellenfelünk, a Nagytétényi SE egyértelműen gyengébb játékerőt képvisel (eddig csupán az utolsó Dream Team SE-t sikerült legyőznie), azért fontos volt, hogy a siker mellett egy önbizalom növelő eredmény is szülessen. Ez azért is tűnt lényegesnek, mert az őszi szezon hajrájában a bajnokság három dobogósa mellett, a forduló előtt még szintén előttünk álló Váccal meccsel majd csapatunk.

Szerencsére a fiúkat nem zökkentették ki az elmúlt hét kudarcai. Bár a Nagytétény a találkozó elején egy gyors góllal meglepett minket, a folytatásban szerencsére hamar érvényesült a papírforma. Gyors egyenlítés után a negyedik percben Simon Gábor és Serdült László egyaránt eredményes volt, így már kettővel (3-1) vezetett a hazai gárda. Aztán egy kisebb gólcsend következett, majd a 12. percben újfent Simon köszönt be a vendég kapuba. Aztán az első játékrész Kinde Csaba gálájával zárult, aki három perc leforgása alatt ért el klasszikus mesterhármast, hat gólosra növelve ezzel a hazai előnyt (7-1).

Elviekben fennállhat ilyenkor annak a veszélye, hogy visszaesik egy csapat teljesítménye, hiszen ekkora előnyt már nehezen tudnának leadni, és elég lenne csupán védekezni. Azonban Kénoszt mester tanítványai számára ez ezúttal még elviekben sem fogalmazódott meg, ugyanis az ELTE ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. Az első félidőhöz hasonlóan, ismét alig egy percet kellett várni az első találatra, ami lekopírozva a mérkőzés elejét, Árendás Tamás nevéhez fűződött. Bár gólhengerünket – ami első nekifutásra egészen a 26. minutumig tartott – Szabó Zsolt megszakította, azonban rögtön utána a saját kapujába is betalált, így jóvátette számunkra ezt a „hibáját”. A következő percekben Kinde mellett Simon is négyre növelte góljai számát, majd Hortobágyi Róbert zárta a már említett öt-hat perces gálaműsort. Az eredményjelzőn látott 13-2 után megnyugodhattunk, hiszen ez az eredmény jót tehet a nehéz megmérettetések előtt álló lelkeknek. Az est végére azonban tartogattak a fiúk még egy csattanót. A meccs első felével megegyezően, ugyancsak egy nyolc perces csend következett mindkét fél részéről, azonban ezt ismét az ELTE törte meg, Serdült révén. Sőt, a Nagytéténytől egy piros lapot érő szabálytalanság miatt Malul Alon már a 34. percben a zuhanyzó felé vehette az irányt… Aztán zárásként még kozmetikázott az eredményen egy kicsit a vendég együttes, viszont Imreh Márton gondoskodott róla, hogy miénk maradjon az utolsó szó, így góljával beállította, a 15-3-as végeredményt.

A következő fordulóban Vácra látogat az ELTE-BEAC, ahonnan nagyon fontos lenne minél jobb eredménnyel távozni, hiszen közvetlen riválisunkkal szemben minden pont duplán számít. Főleg annak tudatában lenne létfontosságú a siker, hogy utána három olyan mérkőzés következik, ahol már a pontszerzés is bravúrnak számít majd. A listavezető Külker SC-t és a volt nagypályás válogatottakkal valamint a külügyi államtitkárral (Horváth Ferenc, Vincze Ottó és Szijjártó Péter) felálló Dunakeszi Kinizsit hazai pályán fogadjuk, míg kettejük között a Fradihoz látogatunk. Az őszi szezon hajrája tehát nem ígérkezik sétagaloppnak. Bízzunk azért benne, hogy futsalosaink kellemes (elő)karácsonyi ajándékkal örvendeztetnek meg minket ezeken a párharcokon.

ELTE-BEAC – Nagytétényi SE 15-3 (7-1)

ELTE-BEAC: Lelkes (kapus), Kinde Cs., Árendás, Kiss, Eőri Csere: Kinde G. (kapus), Simon, Hortobágyi, Béni, Serdült, Demeter, Imreh Vezetőedző: Kénoszt Ferenc.

Nagytétényi SE: Gyaraki (kapus), Szabó Zs., Szabó Cs., Kanócz, Czimber Csere: Tóth, Malul, Jánosi Edző: Vitányi László.

Gólszerzők: Kinde Cs., Simon 4-4, Árendás, Serdült 2-2, Hortobágyi, Imreh, Szabó Zs. (öngól), illetve Czimber, Szabó Zs., Kanócz

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]