K.O. a Dream Team ellen

A Dream Team vendégeskedett a BEAC-on. Nem a Michael Jordan nevével fémjelzett amerikai kosárválogatott állt össze újra, csupán egy újonc gárdával játszottak futsalosaink az első fordulóban. A végeredmény 10-0 az ELTE-nek.

Jól kezdődött számunkra ez az idény. NB II-es futsalosaink a nem túl veretes múlttal rendelkező Dream Team SE-vel mérték össze erejüket az első körben. Kénoszt Ferenc tanítványai nem is vallottak szégyent, ugyanis egy szépen csengő 10-0-val nyitották a szezont.

A csapat egy pillanatig sem hagyott kétséget a felől, hogy ki a jobbik gárda. Gallatz Kristóf már az első percben megszerezte a vezetést, majd a társakkal egyetemben még kilencet raktak hozzá előnyükhöz. A csapat gólzsákja Hortobágyi Róbert lett, aki négy találatával a legeredményesebb játékos volt a mezőnyben. Külön dicsérendő az a játékfelfogás, amit a fiúk mutattak. Támadásaikat okosan és taktikusan építették fel, aminek köszönhetően rengeteg helyzetet alakítottak ki. Kritikaként említhetjük, hogy 8-0 után még lőhetett volna csapatunk legalább ugyanennyit, de a befejezéssel rendre gondok adódtak. Az ellenfél kapusát is sikerült naggyá tenni, aki bemutatott néhány bravúrt is, de többször nem rajta múlott, hogy végül elakadt benne a labda.

Mindezek ellenére – ahogy Simon Gábor is fogalmazott a meccs végén – egy 10-0-t azért mégsem kell magyarázni. A kihagyott ziccereket pedig tudjuk be az évkezdés okozta izgalomnak és bízzunk benne, hogy nagyobb csapatok ellen már nem lesznek hasonló hibák. A Dream Team SE ellen félgőzzel is győzni tudott tehát együttesünk. Simon szerint ez a kitűnő kezdés több pozitívumot is magában rejt: „Kénoszt Ferinek köszönhetően egy jól sikerült alapozáson vagyunk túl, ami eddig hiányzott a felkészülésünkből. Talán ennek is tudható be, hogy sokkal dinamikusabban játszottunk, mint a korábbiakban. Bár ebből a meccsből sok következtetést nem lehet levonni, azért az bíztató, hogy nem kaptunk gólt. Fizikálisan pedig kitűnően bírtuk az összecsapást, ami egy erősebb ellenféllel szemben is elég lehet. Azért a helyzetkihasználásnál még javítanunk kell a koncentráción. „Kénó” is mondta a kispadon, hogy az a 11. gól csak nem akar összejönni. Mégis én úgy gondolom, a tempónkkal és a pályán nyújtottakkal elégedettek lehetünk.”.

A mérkőzés hangulatával is elégedettek lehetünk. A néhol már-már gálázó csapatunk mellett cheerladereink is boldogították az ingyen sörtől és  az eredményjelző látványától is mgmámorosodott, nagy számú publikumot. Lányaink is kitűnően kezdték az évadot, ugyanis egy igencsak látványos produkciót mutattak be, akrobatikus elemekkel megspékelve. Jövő héten lesz miért visszavágni az Asterix SC Érdnek, hiszen aktuális ellenfelünk tavaly az utolsó fordulóban 5-1-re győzte le a mieinket hazai pályán. Az akkor még az érdieket erősítő Váczi Márkkal a fedélzeten, célunk nem lehet más, minthogy a mostani fordulóhoz hasonlóan ismét három ponttal zárjuk a találkozót.

[keretes]ELTE-BEAC – Dream Team SE 10-0 (6-0)

BEAC Sportcsarnok

ELTE-BEAC: Kinde, Simon, Hortobágyi, Árendás, Gallatz Csere: Káplár, Serdült, Kiss, Váczi, Béni, Eőri, Lelkes. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc

Dream Team SE: Petróczi, Bíró, Némedi, Miháldi, Csontos Csere: Molnár, Mikulesz, Kupi. Játékos-edző: Csontos Imre Csaba

Gólok: Gallatz (1., 22.), Kiss (7., 19.), Árendás (10.), Béni (14.), Hortobágyi (18., 20., 27., 28.) [/keretes]

Edzői nyilatkozat: „A látottak alapján benne maradt a csapatban legalább tíz gól, ami szerintem munkával még ki fog jönni. Az utolsó passzok gyengébbek voltak, kicsit lazábbra is vették a fiúk, nem koncentráltak úgy oda, ahogy kellett volna. Azért remélem a jövőben, ebben is sikerül fejlődnünk. A továbbiakban mindenképpen ezt a bátor támadójátékot és a letámadásokat szeretnénk erőltetni, így minden ellenfelünknek neki fogunk menni” –  mondta Kénoszt Ferenc, ELTE-BEAC vezetőedzője.

[keretes]Lányainknak nem sikerült hasonlóan sikeresen a bemutatkozás. Az ELTE SE hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Galaxis NFE-től. Bár a végeredmény szorosnak tűnik, az ellenfél a második játékrészben már 2-0-ra is ellépett, ami után csupán Juhász Adrienn tudott válaszolni az utolsó percben. Vasárnap a szintén nulla pontos Univerzumhoz látogatunk.[/keretes]

Fotó: Száraz Dénes

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]