Jógázz az ELTE-n!

Új sportág hódít az ELTE-n! Gyere és próbáld ki!

Egy új, népszerű mozgásformával bővül az ELTE-BEAC kínálata, szeretnénk mozgásra bírni azokat, akik eddig még nem csatlakoztak sportoló közösségünkhöz.

Az órákon többféle jógatípussal is megismerkedhettek:

-gerincjóga

-hatha jóga

A Gerincjóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van a hormonrendszerre, az emésztésre és a közérzetre. A hatha jóga testtartásaiból kiinduló Gerincjóga biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal segíti elő a mélyizmok erősítését, az elmerevedett izmok nyújtását és megteremti a relaxációra való képességet.

A hatha jóga a fizikai gyakorlatokon keresztül igyekszik befolyásolni a mentális történéseket. Empirikus (tapasztalati) út, komplex mozgás- és filozófiai rendszer. Elsősorban az ászanák (testhelyzetek), pránájáma technikák (légzőgyakorlatok) és kriják (tisztító gyakorlatok) alkalmazásával segít a finomenergetikai test fejlesztésében, amivel a mentális működés kiegyensúlyozását éri el.

Hortobágyi Andrea jóga oktató vezetésével, féléves, 12 alkalmas gerinc és hatha jóga órák indulnak.

Andi az ELTE-n végzett, testnevelő tanár és jóga oktató.

Jelentkezés: joga.eltebeac@gmail.com;

Időpontok:
Gerincjóga – hétfő 18:00; csütörtök 17:00
Hatha jóga – hétfő 19:30; csütörtök 18:15

Részletek: http://www.facebook.com/ElteBeacJoga*

Helyszín: ELTE Sporttelep, 1117 Bp. Bogdánfy út 10., (Petőfi-híd budai oldal, Lágymányosi Kampusz mögött)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]