Ha csak egy ponttal is, de jobb volt az ELTE

Egyetemünk atlétika csapata nyerte az április 27-i Budapest Bajnokság összesített pontversenyét, annak ellenére, hogy egyetlen számban sem született ELTE-s arany. Erősségünk a sok versenyző volt.

Féltávnál 94-94 ponttal még holtversenyben állt az ELTE és a SOTE, a távol- és magasúgró számok, illetve a váltófutás után 183 ponttal a mieink vehették át a legjobb egyetemi csapatnak járó kupát. A SOTE (TF) hallgatói ugyan több számban is az élen végeztek, az ELTE-s versenyzők tömegével nem tudták tartani a lépést. Janecskó András főszervező elmondta, azért indul ennyi ELTE-s az atlétikai Budapest Bajnokságon, mert 1982 óta – néhány év kihagyással – mi rendezzük a versenyt, így az információ is könnyebben eljut sportolóinkhoz. Bizonyos szakok hallgatóit a tanárok felől is érik ráhatások, egy szervezőtől azt tudtuk meg, hogy a sportszervezők egyes évfolyamainak egyenesen kötelező az indulás.

Janecskó András ugyanakkor arra is rámutatott, a verseny hangulata sok kezdő sportolót magával ragad, ezt mutatja, hogy a segítők nagy része évek óta önkéntesként vesz részt a lebonyolításban. Radványi Alexandra szervezőnek – aki régebben maga is atletizált – az idei volt a negyedik versenye, elsősorban a jó hangulat, a szabadtéri munka és a sportszeretetből fakadó érdeklődés miatt jár ki. Tény, a kellemes koranyári időben idén is remek versenyt láthattunk a Honvéd IHAROS atlétikai pályáján.

ELTE-s arany egyéniben ugyan nem született, ám számos dobogós helynek örülhetett a „hazai” közönség. A lányoknál Oszlányi Réka 800 méteres síkfutásban második, Tagscherer Blanka magasugrásban második, távolugrásban harmadik lett, 4×200 méteres váltónk bronzérmes helyen zárt. A fiúk közül Lovas Ádám 800 méteren harmadik, Kostyák Attila súlylökésben szintén harmadik lett, Nováky Csaba a 100 méteren szerzett bronz mellé magasugrásban és távolugrásban egy-egy ezüstöt gyűjtött. A váltófutás második és harmadik helyét is megszerezték csapataink.

[imagebrowser id=72]

A nap legeredményesebb ELTE-s sportolóját, Nováky Csabát a 100 méter döntője után csíptük el egy rövid interjúra. Csaba 11:14-es, egyéni csúcsot jelentő idejével természetesen elégedett volt, ebben a számban nem számított éremre, távol- és magasugrásban ellenben a győzelemre is esélyesnek tartotta magát. Tudjuk, végül mindkettőnek ezüst lett a vége, a csapatversenyben szerzett kupa azonban mindenkit vigasztalhatott.

A Felsőoktatási Intézmények Budapesti Atlétikai Bajnokságán nyolc egyetem összesen 257 hallgatója vett részt.

Fotók: Bárány Gusztáv

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]