Két ELTE bronz a fapados Oxbridge-en

Az ELTE férfi és női kajak-kenu csapata is harmadik lett az egyetemi tízevezősök Budapest Bajnokságán. Az ELTE Senior hajója negyedik helyen zárt.

Április 15-én rendezték a 22. gróf Széchenyi István Evezős Emlékversenyt a Margitszigeten. Az egyesületek és cégek mellett hét egyetemi csapat is képviseltette magát, a helyi speaker szavaival élve a nagymúltú Oxford-Cambridge evezős verseny fapados verzióját láthattuk. Az ELTE mindhárom csapatát a fix üléses tízevezősök 1000 méteres első előfutamába osztották be, a lányoknak ez volt a döntő is, ők harmadikok lettek a női mezőnyben, az ELTE Senior és az ELTE B kvalifikálta magát a döntőbe. Itt az utolsó két helyen végeztek, a budapestiek különversenyben azonban a Corvinus és a BME után az ELTE hajója élt cérba harmadikként.

Horváth Zsolt, az ELTE kajak-kenu sportösztöndíjasa, Bereczky Boróka, a női csapat kapitánya és Szili Dániel, a seniorok vezetője is elégedett volt az ELTE-sek szereplésével. Egyetemünkön nincs evezős szakosztály, sportolóink áprilistól októberig a vízisport telepen túrakajakoznak és túrakenuznak, a téli időszakban pedig általános erősítésből áll az edzés. Az évadnyitó emlékverseny az egyetlen, ahol indulni szokott evezős csapatunk, nagyjából egy hónappal a megmérettetés előtt kezdenek el rá készülni.

[keretes]

Az ELTE Kajak-kenu női csapatának tagjai: Bereczky Boróka (csapatkapitány), Nagy Nóra, Herczeg Ildi, Herbáth Melinda, Balogh Orsolya, Földes Zsuzsanna, Ramotsa Krisztina, Merk Zsófia, Kádár Tünde, Farkas Noémi.

A ELTE Kajak-kenu férfi csapatának tagjai: Szferle Tamás, Urbán Zoltán, Varga Balázs, Iszlai Ádám, Weszelovszki Gábor, Kordás Dávid, Tóth Tamás, Keszthelyi Dániel, László Kristóf, Horváth Zsolt (csapatkapitány)

Az ELTE Senior csapatának tagjai: Szili Dániel (csapatkapitány), Kovács Máté, Tóth Ákos Gergely, Fogarassy Zsolt, Csanádi Tamás, Somlai Gábor, Kiss Gergely, Gulyás Csobán, Bojti Rózsa, Molnár Luca

[/keretes]

A bronzérem nemcsak a más egyetemi csapatokhoz – főleg a bajnok Keszthelyhez – képest szerény lehetőségek miatt tekinthető kimondottan szép eredménynek, értékét növeli az a tény is, hogy evezőseink közül sokan erre a versenyre csatlakoztak a szakosztályhoz, vagy a téli alapozáskor szálltak be. Női csapatunkból Nagy Nóra most volt harmadszor vízen, és bár 9 társával együtt nagyon kihajtotta magát, jó benyomásokat szerzett az evezős versenyekről.

A szakosztályban 20 emberre van edzésenként hajó, összesen azonban több, 30-40 ember közül válogathatnak, az április 15-i versenyre is összejött három tízevezősnyi ELTE-s. Az ELTE hallgatói, doktoranduszai és dolgozói elsősorban szabadidősportként tekintenek az evezésre, az elvárás itt sem a győzelem, hanem a döntőbe kerülés volt, amit csapataink még túl is teljesítettek.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]