“Jó estét, jó szurkolást!”

A Szertárban csütörtök este kisorsolták az idei KEK négyes kvartettjeit. Simon Gábor szerint a tavalyinál is erősebb a mezőny, így jó meccsekre számíthatnak a BEAC-ra kilátogatók!

A sorsolással kezdetét vette a harmadik Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK). A következő két napban tizenhat határon túli és –inneni magyar egyetem  futsal küldöttei szállnak harcba a győztest megillető trófeáért. A tavalyi évhez hasonlóan a hölgyek is bemutatkozhatnak a torna során. A Csisztu Zsuzsa által zsűrizett II. ELTE Cheerleader-verseny mellett debütál a női röplabda a programban. A mozogni vágyókat pedig egy kis aerobikozásra várják a szervezők. 

A hagyományőrző szándékkal létrehozott tornát, az ELTE Sportért felelős Bizottságának elnöke, Dr. Sifert Tibor a hajdani sportriporter, Knézy Jenő legendássá vált, a címben is idézett szavaival nyitotta meg. Köszöntőjében kitért arra is, hogy ez a tradíció, amit két esztendeje elindítottak, reményei szerint nem csupán három, hanem majd négy, öt és egyre több éven át folytatódik. Hangsúlyozta, milyen fontos az egység az összegyűlt magyar csapatok számára. Végül köszönetet mondott a BEAC-nak és az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának a szervezésért.

Az MLSZ képviseletében Őze Tibor, a szövetség Grassroots menedzsere üdvözölte a csapatokat. Elmagyarázta, hogy a Grassroots egy olyan nem hivatásos és nem professzionális labdarúgó tevékenység, aminek többek között az is célja, hogy egy komoly labdarúgó egyetemi kultúrát teremtsen itt Magyarországon. Ám mivel – szavaival élve – „a tettek beszélnek”, most a játékosokon lesz a figyelem. Köszöntését egy közhelyesnek tűnő gondolattal zárta: „nem az eredmény, hanem a játék a fontos”. Ismerve azonban a csapatok és szervezők hozzáállását, ebben az esetben semmilyen közhelyről nem lehet szó.

A köszöntők után Simon Gábor és Nagy Gergely elkészítették a 16 csapatos torna sorsolását. Az utolsó pillanatban derült ki, hogy a beregszásziak lemondták a részvételt. Helyettük a gödöllői Szent István Egyetem ugrott be. A beosztást látva a címvédő SEPSI egyik csapatkapitány Gödri Áron a következőket mondta: „A TF nagyon erős, hiszen tavaly velük döntőztünk. A marosvásárhelyiek nagyon ambiciózusak, így ellenük sem lesz egyszerű. A győrieket pedig egyelőre nem ismerjük, így ellenük ezért lehet majd nehéz. Azért bízom benne, hogy sikerülni fog a címvédés”.


A főszervező szerint is erős mezőny gyűlt össze:

– Miben volt más az idei szervezés az előzőekhez képest?

– Simon Gábor: A női röplabda és az aerobik programba emelésével az előzetes munka mennyisége is megnőtt, ennek ellenére bízom benne, hogy nem lesz gond a hétvége folyamán.

– Milyennek találod a futsal mezőnyt?

– S. G.: Az biztos, hogy az eddigi legerősebb társaság gyűlt össze. Itt van az eddigi két győztes, a BME és a SEPSI is. Továbbá a TF is nagyon erős és bár a szervezés sok energiát elvesz, de akár bízhatunk a Paksi Halászlé jó szereplésében is.

– Akár érem is összejöhet az ELTE-nek?

– S. G.: Úgy gondolom bármi lehetséges, hiszen tavaly Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön is a dobogón végeztünk. Hazai pályán eddig nem úgy jött ki a lépés, de reméljük, idén megtörik a jég.

Vagyis a hirtelen beköszöntő tavasz reményeink szerint nem csupán a jó időt hozta meg, hanem a Paksi Halászlé számára is „megtöri” a jeget. Mi pedig mivel járulhatunk a leginkább hozzá, ehhez a sikerhez? Azzal, hogy pénteken és szombaton együtt buzdítjuk a fiúkat és persze a lányokat! Mi ott leszünk és tájékoztatunk benneteket a torna folyamán. Hogy ne legyünk egyedül, gyere el te is!

Csoportok:

Kolozsvári Olympiakosz
Selye János Egyetem (Révkomárom)
BKF Farkasok
Fehérvári Egyetem

SEPSI
Székelyudvarhely
TF SE
Széchenyi István Egyetem (Győr)

Marosvásárhelyi Árnyék
Szombathelyi Egyetem
Paksi Halászlé
PTE (Pécs)

Szent István Egyetem (Gödöllő)
Kolozsvári Kamikáze
SAPIENTIA (Csíkszereda)
BME

Fotók: Naszvadi Gergely Mihály

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]