Bölcsész Bajnokság – Az ősz felénél

Helyzetjelentés a Bölcsész Bajnokság jelenlegi állásáról.

A Segnalato az A-ligás mezőny egyedüli tagjaként őrzi száz százalékos mérlegét, külön említésre méltó az Anonim Alkoholisták ellen csere nélkül, rendkívül taktikusan kivívott győzelem, és a mindig kiszámíthatatlan Tao Te Kings magabiztos, 5-1-es elintézése.

A tavaly éppen felsőházas Atletrikó Margit házi gólkirályát többször nélkülözve, létszámproblémákkal küszködve ért fel a harmadik helyre, még az is belefért, hogy az Erika kedvencei elleni meccsre nem állt ki a csapat. Faragó „Höri” fiai a hatodik fordulóban a listavezető Segnalato ellen bizonyíthatják, hogy nem csak a könnyű sorsolásnak, hanem maguknak is köszönhetik az előkelő részeredményt. A Polszki-t már előző írásunkban is dicsértük, a tavaly kiesés ellen küzdő alakulat azóta újabb hat pontot gyűjtött, az egész mezőnyből kimagaslik legtöbb szerzett góljával, és továbbra is az élboly tagja. Őket szorosan követi a Hazafias Népfront, Kisfaludy-ék a Bandó Karesz 12-0-ás lemészárlásával üzentek a riválisoknak.

A három fordulóval ezelőtt készült cikkben pont nélküliként emlegetett csapatok, vagyis a Zalagyöngye és a Bandó Karesz még mindig várnak első pontjuk megszerzésére.

A B-liga táblázata némiképp csalóka, hiszen van csapat, amelyik már hat meccsen jutott túl, míg van, amelyik még csak hármat játszott. Ettől még hevesen számolgatják a focisták, hogy az alapszakasz zárultával hányadik hely lehet megcsíphető. Nos, az 1. FC Sör tagjai egyre nyugodtabban nézhetik a tabellát, az eddig begyűjtött 18 pont és 47 gól vérmes reményekre adhat okot. Meggyőző lehet, hogy a fehér mezeseknek a Lafayette elleni meccs után közvetlenül, pihenő nélkül kellett teljesíteniük a közvetlen riválisnak számító SS Ratio-val szemben, és még ezt is magabiztosan behúzták (4-0). Az A-csoportban az újonc Hollywood Wolfpack áll pont nélkül, de játéktudásban nem szenvednek hiányt az amerikai farkasok, inkább a szerencse hiánya és a játékoskeret szűkössége az eddigi sikertelenség oka, amely valószínűleg változni fog.

A B-csoportot a futsal nagy reménységeinek tartott Black Ram-esek vezetik, ugyan nem hibátlan mérleggel, de mind a pályán, mind a ponttáblán magabiztosan szerepelnek. Nagy kérdés volt, hogy az A-ligától búcsúzó Bozsik program mire lehet képes, nos Rusznyákék két győzelem mellett a listavezető Black Ram elleni pontszerzésre lehetnek büszkék, de a Kofola ellen meglepetésre nem szereztek pontot a halálfejesek. A csoport második helyét így a Kopa Kőbánya foglalja el, a kék mezesek öt meccsen rúgott 36 góljukat rakhatják ki a kirakatba.

 

 

 

Zeus

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]