Triplák a BBB-n: Pontok kerültek a kérdőjelek helyére

A tavaszi szünet harsonaszóként jelezte a Bölcsész Bajnokság „B” liga alapszakaszának befejeződését. Rájátszás előtti visszatekintés a legutóbbi játéknapok drámai izgalmakat hozó történéseire.

A tartalékosan felálló HajCsatok emberfeletti küzdelemben lepték meg az előzetesen többre taksált Kopa Kőbányát. Az utolsó percekben értékesített büntetőjüknek köszönhetően mentették döntetlenre a találkozót (4-4), s ezzel egyetlen ponttal, de beelőzték legfőbb riválisukat. Az alsóházi bajnoki címére a Kofolán kívül természetesen még más együttesek is jó eséllyel pályáznak. Vétek lenne egy kézlegyintéssel elintézni a mostanában egyre inkább magára találó KuKás(z)okat , továbbá a meccsről meccsre megújuló FC Retküt. Mivel eme társaságok a versenykiírás jóvoltából több, a felsőházba jutók ellenében bravúrpontot elhagyni kényszerülnek, így a jelenlegi állás alapján még a Fekete Sereg és a Gruppetto is okozhat meglepetéseket. A Lafayette, a Ladányi Gábor FC és az FC Welfensdorf leginkább (s)örömfoci jelleggel léphet pályára a hátralevő fordulókban.

Bölcsészfoci tesis kvalitásokkalAz előzetes erőviszonyok ismeretében az elemzőknek könnyű dolga volt a felsőházi nyolcak személyének megjósolásakor, s ez a feladatuk minden bizonnyal a rájátszás dobogósainak kilétekor sem bonyolódik túlzottan. A korábbi évek eredményeinek fényében hatalmas arconcsapással érne fel, ha nem a Torpedo, a Hazafias Népfront és a Zsuga Bonito triója tülekedne legelöl az éremosztásnál. A tizenöt fordulót követően harmadik helyen záró Zsuga Bonitot és a jobb gólkülönbsége révén negyedikként befutó 1. FC Sört nyolcpontos(!) szakadék választja el egymástól. A mélység túlsó partján végző felek játékát elnézve nem mindig olyan egyértelmű, hogy a többiek is ugyanazt a sportágat űzik-e, mint a dobogósok. A középmezőny kiegyenlítettségére jellemző, hogy négy alakulat is – a Kopa Kőbánya, az 1. FC Sör, a Szarvas Torna Klub, és a Kozelito Tél – egymás nyakán lihegve végzett. Bár a célfotónál még a jó formában levő sörös brigád birtokolta a negyedik helyezést, ezt végül a nyolcak magukkal továbbvitt egységeinek köszönhetően a Kozelito Tél örökölte meg. A ki-ki meccsekkel telizsúfolt rájátszásban azonban már minden összekuporgatott előny átmenetinek számít.

Az alapszakaszbeli elsőségért a téli szünetben még a Hazafias Népfront tűnt legesélyesebbnek, azonban a Torpedo elleni csúcsrangadót követően sorsát immáron riválisa kezébe nyújtotta. Randevújukat követően hiába húzta be minden meccsét a HN, a Torpedó menetelésének hála az első csatavesztés előbbi fél szenvedte el. Ugyan a Zsuga Bonito már ideje korán kiszállt az aranyért vívott vetélkedésből, ettől függetlenül még megkeseríthették volna a Torpedo dolgát az utolsó fordulóban. Derbijükön utóbbi csapat korábbi remeklését folytatva 3-1 arányban süllyesztette el a csere nélkül kiálló, ráadásul még büntetőt is hibázó Mátyusék ladikját. A megérdemelten diadalmaskodó kék-fehér mezeseket a szezon eddigi periódusáig elkerülte a vereség keserű íze. Sőt, az elmúlt hét körben legnagyobb riválisaik két vállra fektetésével pompás kis győzelmi sorozatot építettek ki. Ezt látva, átélve senkiben sem vitathatja el tőlük a listavezető pozíciót. Kíváncsian várjuk, képes lesz-e valaki őket letaszítani onnan!

Tudósítónk: Görög Dániel
Kis Róbert
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]