Ez nem babra ment

Mire számíthat egy Trabant egy Mercedes elleni gyorsulási versenyben? Mert a győzelmet célul tűzni legalábbis bájos naivitásra utalna.

A rivális alakulatok rendelkezésére álló erőforrások jócskán meghaladták a mieink eshetőségeit. A rendszeres edzéslehetőség, a szakedzők által történő felkészülés, illetve a profi játékosok bevetése mind olyan előny, amelyet nem lehet egy csapásra eltüntetni a jégen. Hetényi Péter, Becze Zoltán, Hegyi Ádám, Tóth Adrián, Fekecs Norbert és Azari Zsolt egyaránt OB1-es játékos. A SOTE pedig kanadai, svéd, illetve angol vendégdiákok tömkelegével érkezett. A címsorban szereplő felvetést az ihlette, hogy a korcsolyázó sebesség szempontjából nem voltunk egy divízióban a vetélytársakkal. Nem maradt más hátra, mint józan részcélok abszolválására törekedni.

A Kodolányi ellen mindez egy becsületgól bevitelét jelentette volna, de csupán kapuvasig jutottunk. A fehérváriak mintaszerű támadások végén nyolcszor mattolták a 2×15 perces játékidő alatt hálóőrünket, Kaponyi Veronikát. Ez a vereség eleve borítékolható volt, a címvédő ellen nem lehettek vérmes reményeink.

Ennek megfelelően gyorsan túltették magukat a játékosok a vereségen. Sőt, a jóleső pauzában már arról lamentáltak, hogy a SOTE ellen van keresnivalójuk. ,,A kapus különösen sebezhető.”- hangzott a rögtönzött diagnózis. Leginkább a jó ütemű kiugratásokra apelláltunk, de Kaponyi kiállítását követően egy sistergős bombával villámgyorsan előnyhöz jutott a rivális. A legnagyobb helyzet Dióssy Emese előtt adódott a félidő derekán, aki azonban az üres kapu fölé emelte a pakkot. Ordító ziccer maradt ki, ami megbosszulta magát. Ugyanis a térfélcseréig négy góllal lépett el a Semmelweis. A második felvonásban végre megtört a jég, amikor is Farkas viharzott el középen, s lövése után a kipattanó korongot Szőke Tamás zúdította a hálóba. Majd nem sokkal később Berkó Csaba szlalomozott végig a pályán, s elegáns mozdulattal helyezett a ketrecbe. Egy félidő kellett hozzá, hogy felvegyük a ritmust, de a második játékrészt sikerült döntetlenre hozni. A végeredmény 6-2 a SOTE javára.

Az Óbudai Egyetemmel szemben szerettük volna elkerülni a kétszámjegyű különbséget. De sajnos már a 4. percben 4-0 állt az eredményjelzőn. Az ellenfél más dimenzióban hokizott, nem könyörült rajtunk. Szusszanásnyi időt sem engedélyezve tizenhármat számoltak ránk. Sorozatban negyedszer végeztünk az utolsó helyen, illetve söpörtük be a fair play-díjat.

A finálé vérbeli presztízscsatát hozott a Kodolányi és a TF között. A fordulatos találkozón végig fej-fej mellett haladtak a felek. Végül 5-4 arányban a Kodolányi diadalmaskodott, meggátolva a trónfosztást.

 

További eredmények

Óbudai Egyetem-SOTE 13-3, Dunaújvárosi Főiskola-BME 9-6, TF-Győr 7-0, Kodolányi-Óbudai Egyetem 3-1, TF-DF 8-6, BME-Győr 2-0, Kodolányi-SOTE 7-1, DF-Győr 7-5, TF-BME 10-5, Óbudai Egyetem-DF 9-3

A torna végeredménye

  1. Kodolányi János Főiskola
    TF
    Óbudai Egyetem
    Dunaújvárosi Főiskola
    BME
    SOTE
    Győr
    ELTE

Különdíjak

A legponterősebb játékos: Tóth Adrián (TF)
A legjobb kapus:
Becze Zoltán (Kodolányi)
A legjobb hátvéd:
Hetényi Péter (Kodolányi)
A legsportszerűbb csapat:
ELTE

 

Veréb László
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]