Újabb Netflix-sorozatok a hideg időben

Szívesen néznél sorozatokat, de nem tudod, mit kezdj el? Jelen cikkünkben öt olyan netflixes sorozattal ismerkedhetsz meg, amelyek 2020. október 23. és november 10. között debütálnak.

Barbárok
német akció, drámasorozat
Premier: 2020. 10. 23.

Újabb történelmi sorozat érkezett a Netflixtől, ami időbeli utazásra invitál a vad Germánia területére – bár lesz, akinek ismerős lesz a táj; nem is csoda, hisz a Pilis völgyében forgatták a sorozatot. Akár az is megeshet, hogy ismerős arcok is feltűnnek a vásznon, mivel bárki jelentkezhetett római légiósnak vagy germán barbárnak, aki megfelelt a feltételeknek. A római hadsereg második legfontosabb emberét pedig nem más alakítja, mint Árpa Attila, aki az Argo 1-2. rendezője, valamint szerepelt már a Borgiákban is.

Időszámításunk szerint 9-ben járunk Augustus uralkodása idején. A korábban meghódított germán területeken lázadás tör ki, a felkelés leverésére Quinctilius Varus helytartót küldik három légióval. A germán törzsek azonban nem egységesek, így ha győzni akarnak, félre kell tenniük az ellentéteiket és össze kell fogniuk. A feladatra nincs is megfelelőbb, mint Armin – római nevén Arminius –, aki túszként Rómában töltötte fiatalkorát, majd katonai kiképzésben részesült és még a római állampolgárságot is megkapta, így nagyon jól ismeri a rómaiak harcmodorát. Jelenleg Varus helytartó oldalán vonul, hogy leverjék a lázadást.

Bár ismerjük a teutoburgi csatát a történelemtankönyvekből, de a sorozat segít abban, hogy új szemszögből is megvizsgálhassuk a történéseket. De annak se kell aggódnia, akit esetleg nem a történelem érdekel: rengeteg harc- és akciójelenetben lesz része a Netflix legújabb szuperprodukciójában.

Zeusz vére
amerikai animációs akciósorozat
Premier: 2020. 10. 27.

A történelemnél és az ókornál maradva a festői Hellászba visz az animációs sorozat, ahol az istenek még együtt éltek a halandókkal, és még csodák is léteztek.

Az ősi időkben az istenek harcban álltak a titánokkal, majd le is győzték őket. Örömre azonban nem volt okuk: az utolsó titán átkot szórt rájuk, továbbá a tengerbe hullott véréből megszülettek a gigászok. Az emberek és az istenek világa veszélybe került, és csak egy félisten, Heron lehet képes megállítani őket, akinek nem más az apja, mint a görög főisten, Zeusz maga.

Vajon képes lesz megküzdeni a démoni ellenséggel és újra elhozni a béke korszakát Hellászra Heron? Kövesd végig az ifjú félisten kalandjait a Netflixen!

Paranormális esetek
egyiptomi fantasy, horror, drámasorozat
Premier: 2020. 11. 05.

A Paranormális esetekkel az egyiptomiak is becsatlakoztak a netflixes sorozatok világába, melynek alapját Ahmed Khaled Tawfik 90-es években népszerű zsebkönyvsorozata szolgáltatja.

A történet központi alakja dr. Refaat Ismail hematológus, akinek az élete teljesen felfordul, amikor egy, a tudományoktól távoli, paranormális világot fedez fel. Ezután kezdődik a izgalmakban és természetfeletti történésekben gazdag kalandja, melyben egyetemi kollégája, Maggie társául szegődik: a páros belép a paranormális világba, hogy megmentsék szeretteiket.

Vajon milyen újdonságokat hozott a Netflixnek az egyiptomi környezet? Derítsd ki!

Country, amíg meg nem haltak
amerikai zenei realitysorozat
Premier: 2020. 11. 06.

Kisebb csúszással, de végül novemberben mindenki nyomon követheti Coffey Anderson és családja mindennapjait.

Coffey country zenész, míg felesége, Criscilla hiphop táncos; két különböző világ alkot egy párt. A nő szavaival élve „ez teszi a családjukat különlegessé, hogy egymás ellentetjei férjével”. Ketten nevelik három gyermeküket Los Angelesben – annak ellenére, hogy Coffey leginkább Texasban élne. További intimitást ad a sorozatnak az, hogy Criscilla rákkal küzd, és ennek ellenére sem állt le a forgatás. A pár reméli, hogy a sorozattal inspirációt és reményt tudnak adni a nézőiknek, hogy a legnehezebb időszakjaikat is képesek legyenek átvészelni.

Ha szereted a szívhez szóló realitysorozatokat, semmiképp se hagyd ki a Country, amíg meg nem haltakot!

Dash és Lily
amerikai romantikus, vígjáték drámasorozat
Premier: 2020. 11. 10.

A Rachel Cohn és David Levithan könyve alapján készült sorozat már novemberben elhozza a karácsonyi hangulatot a nézők számára.

A helyszín New York, ahol az optimista Lilly és a cinikus Dash egy piros füzet segítségével üzengetnek egymásnak, álmokat cserélnek, valamint különböző próbák elé is állítják egymást. Minél többször találják meg a füzetet, annál szorosabb kapocs kezd el kialakulni kettejük között.

Ha szereted az ünnepi, romantikus sorozatokat, semmiképp se hagyd ki a Dash és Lilyt!

Ha még nem ismered a Netflixet, mindenképp olvasd el egy korábbi cikkünket róla! Tipp: amennyiben még nem fizettél elő a streaming szolgáltatásra, az első hónapban ingyen nézheted az itt fellelhető filmeket és sorozatokat.

Érdekel a sorozatajánlónk előző havi része? Ide kattintva elolvashatod!

Kiemelt kép: sickchirpse.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]