Netflix-sorozatok – Nyárvégi premierek

Szívesen néznél sorozatokat, de nem tudod, mit kezdj el? Jelen cikkünkben hét olyan netflixes sorozattal ismerkedhetsz meg, amelyek 2020. augusztus 26. és szeptember 18. között debütálnak.

Miénk a part – Hamptonsi Birodalmak
Amerikai valóságshow
Premier: 2020. 08. 26.

Mindig is érdekelt az ingatlanügynökök munkája? Akkor jó helyen jársz! A sorozatban fiatal üzletemberek versengésének lehetsz tanúja, amint szemkápráztató otthonokat próbálnak eladni a másik előtt a híres Hamptonsban, ahol az egyik legmagasabbak az ingatlanárak. Mindenkinek megvan a maga motivációja; van akinek a családja adja az erőt, hogy épp születendő gyermekének biztos hátteret teremtsen.

Ahhoz, hogy megtudd, ki bizonyult a legjobbnak, ne felejtsd el megnézni a Netflix legújabb valóságshow-ját!

Cobra Kai
Amerikai vígjáték, drámasorozat
Premier: 2020. 08. 28.

Ki ne emlékezne a híres Karate kölyök-filmekre? Fiatalkorunk egyik meghatározó élménye volt, ahogy végigkísérhettük Daniel útját a karateversenyig, ahol végül győzedelmeskedett riválisa, Johnny felett. A sorozat a filmek történése után játszódik 34 évvel, amikor Johnny újra megnyitja egykori dojóját, a Cobra Kai-t, ezzel kiélezve a régi ellentéteket immáron mesterekként. Érdekesség, hogy a két szereplő színészei ugyanazok, mint a filmekben, valamint több ismerős arccal is találkozhatunk majd, továbbá nosztalgiaként több archív felvétel is bekerült a sorozatba, így a már elhunyt Pat Morita is feltűnik majd a színen.

Bár a sorozat 2018-ban indult, egészen idáig csak a YouTube Premiummal rendelkezők láthatták. Augusztus 28-án egyszerre kerül fel mindkét évad a Netflix oldalára, megalapozva az év végére ígért harmadik évadot.

Ragadj popcornt, és elevenítsd fel a Karate kölyök történéseit, hiszen a sorozat telis-tele lesz az eredeti mű utalásaival!

Az ifjú Wallander
Angol bűnügyi drámasorozat
Premier: 2020. 09. 03.

A történet 2020-ban játszódik Svédországban, ahol megismerkedhetünk Henning Mankell kultikussá vált nyomozójával, Kurt Wallander fiatalkori éveivel. A sötét hangulatú sorozatban a főszereplő épphogy kikerül a rendőr akadémiára, mire tanúja lesz egy brutális gyilkosságnak. Ezután képességeit latba vetve segíti a nyomozást az ügyben, Hemberg felügyelete alatt. A helyzet egyre csak fokozódik, hisz a gyilkosságot úgy állítják be, hogy azzal erősítsék a már amúgy is kritikus bevándorlásellenes hangulatot. Wallander a helyi kapcsolatait is felhasználva mindent megtesz azért, hogy kézre kerítse a felelősöket mindezért.

Légy részese te is az izgalmas és sötét nyomozásnak!

A távolban
Amerikai romantikus, sci-fi, drámasorozat
Premier: 2020. 09. 04.

A nem is olyan távoli jövőben az emberiség a Mars meghódítására készül. Egy nemzetközi, jól összeválogatott csapat indul el a vörös bolygóra feltérképezni azt. A küldetés hossza nem kevesebb, mint három év, ami során különböző nehézségeket kell leküzdeniük az asztronautáknak. Bár több technikai probléma is felmerül, leginkább a honvágy és a család, ismerősök hiánya okozza a legtöbb szenvedést a legénységnek.

Az Oscar-díjas Hilary Swank ezúttal a férjét és lányát hátrahagyó Emma Green szerepében tér vissza, most is szívszorító színészi játékkal. Miközben ő az űrben van, férje balesetet szenved, aki mellett csak lányuk marad. A többiek viszont emlékeztetik rá, hogy ők is hatalmas áldozatot hoztak az emberiségért azzal, hogy elvállalták a küldetést, ez pedig erőt is ad nekik, hisz épségben vissza akarnak térni szeretteikhez.

Amennyiben szereted az érzelmesebb sorozatokat és az űrkutatást, mindenképp nézd meg A távolbant, de azért papír zsebkendőt se felejts el bekészíteni az esetleges érzelmi túltöltöttségre!

Hercegnő
Angol vígjáték, drámasorozat
Premier: 2020. 09. 11.

Mindannyian el tudjuk képzelni, milyen nehéz lehet egy egyedülálló édesanya élete, pláne, ha fontos döntések sorozatát kell meghozni. Akar-e egy második gyereket? Ha igen, akkor kitől? Egy spermadonortól, a jelenlegi barátjától? Vagy esetleg ex-férjétől?

Mindeközben mindenféle megalázó szituációba keveredik, mint például konfrontáció a többi szülővel az iskola bejáratánál, vagy mikor a szexuális életüket vesézik ki a barátjával egy kiszállító előtt, aki kész lenne továbblépni a következő szintre, a nő viszont nem biztos. Ezen problémái ellenére igyekszik a lányát, Olive-ot a lehető legjobban nevelni, akit még szórakozni is magával visz este.

A főszerepet játszó Katherine Ryan elmondta, hogy az alaptörténetet a saját élete ihlette: ő is egyedülálló anyaként költözött Londonba lányával, a 11 éves Violettel. Könnyen tudott azonosulni a szereppel, mivel ő is divatos és szeret anya lenni. „A többi fikció”, mint megtudtuk. A főszereplőt egyébként úgy írta le, mint aki rossz ember, de jó anya.

Kövesd végig az egyedülálló anya küzdelmes életét, miközben jókat nevethetsz a kínosabbnál kínosabb szituációkon!

Dragon’s Dogma
Japán animesorozat
Premier: 2020. 09. 17.

Az anime- és játékrajongóknak sem kell csüggedniük: szeptemberben érkezik a híres akció-RPG játék adaptációja. Egy új Felemelkedett születésének lehetünk szemtanúi, akinek szívét ellopta egy sárkány. Ethan társával, Hannah-val elindul egy kalandra, hogy visszaszerezze, ami hozzá tartozik, és megölje a tolvajt. Az úton démonokkal kerül szembe, akik a hét főbűnt szimbolizálják.

Nem szükséges a játék ismerete a sorozat megértéséhez, így bárkinek ajánlott, aki szereti a hasonló történeteket.

Vajon sikerül Ethannek legyőzni a sárkányt és visszaszerezni a szívét? Tarts velük a kalandjukon és fedezd fel az anime és a játék világát!

Ratched
Amerikai thriller, drámasorozat
Premier: 2020. 09. 18.

Végül, de nem utolsó sorban egy újabb filmklasszikus előzménytörténetét ismerheted meg sorozat formájában. Az öt Oscar-díjas Száll a kakukk fészkére ikonikussá vált alakjának, Ratched nővér múltjába nyerhetsz betekintést. A sorozat producere pedig nem más, mint Ryan Murphy, akinek többek között az Amerikai Horror Storyt is köszönhetjük.

1947-ben járunk, egy neves észak-kaliforniai pszichiátriai intézményben, ahol forradalmian új, de etikailag kérdéses kísérleteket hajtanak végre a pácienseken. Mildred Ratched, a háborúban edződött nővér egy titkos küldetés céljából kerül a kórházba mint ápolónő, hogy beépüljön a mentális egészségügyi rendszerbe, azonban ez túlságosan is jól sikerül neki. Lassan elindul benne egy folyamat, melynek végén megkapjuk a filmből már jól ismert szörnyeteget.

Amennyiben tetszett a film és nosztalgiáznál, vagy csak egy minőségi pszichológiai thrillerre vágysz, semmiképp se hagyd ki a Ratched című sorozatot!

Ha még nem ismered a Netflixet, mindenképp olvasd el egy korábbi cikkünket róla! Tipp: amennyiben még nem fizettél elő a streaming szolgáltatásra, az első hónapban ingyen nézheted az itt fellelhető filmeket és sorozatokat.

Érdekel a sorozatajánlónk előző havi része? Ide kattintva elolvashatod!

 

Szerző: Hengszter Norbert
Kiemelt kép: sickchirpse.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]