Bölcsészek a Karib-tenger vizein − avagy Bölcsész szakest Szombathelyen

Idén április 10-én rendezték meg a szombathelyi Bölcsész szakestet a Campus Egyetemi Clubban. A jó hangulatú est főszervezői elsőéves, magyar szakos hallgatók voltak.

Idén, április 10-én, szerdán, 17:00-kor újra megrendezésre került a Bölcsész szakest, aminek a Campus Egyetemi Club adott otthont. A szervezés Gaál Flóra és Lang Márk, elsőéves magyar-történelem osztatlan tanár szakos hallgatók érdeme. Az est fő témája A Karib-tenger kalózai című film volt; ebben a témakörben versenyezhetett egymás ellen hat csapat a győzelemért. Természetesen a versenyzőket zsűri pontozta, melynek tagjai: dr. Cierna Lubica, dr. Agócs Nándor, Szecsődi Tímea, Soltész Tamara és Szabó Christopher voltak. Az estet Lang Márk, az egyik szervező nyitotta meg, majd Horváthné dr. Molnár Katalin köszöntötte a részvevőket. Elmondta, hogy az oktatás is egy „játék”, és reméli, hogy a következő években megerősödik a bölcsészek közötti kapcsolat ezeknek az esteknek köszönhetően.

Fotó: Márk Martina

Fotó: Márk Martina

Az első feladat egy induló megírása volt, amit a zsűri 1-től 5-ig pontozott. Itt minden csapat nagyon kreatív volt, szórakoztató megvalósítások születtek. A második feladat almahalászat volt, minden csapatból egy fő próbálkozhatott, hogy a szájával kihalásszon egy almát egy vízzel teli lavórból. Itt időre ment a játék, de mindenki megoldotta több-kevesebb sikerrel. A harmadik megpróbáltatás Az 50 milliós játszma névre hallgatott. Itt minden csapat kapott 50 cetlit, öt kérdést, amire A, B, C válaszlehetőségek voltak, és három poharat, amelyeken az A, B vagy C betűk voltak. Ha a csapatok biztosak voltak abban, hogy a válaszuk helyes, mind az 50 cetlit beletehették egy pohárba, de ha bizonytalanok voltak, el is oszthatták őket. Itt sokan az első kérdésnél elbuktak, de volt olyan csapat, akinek az ötödik kérdés után is maradt cetlije.

Fotó: Márk Martina

Fotó: Márk Martina

Tíz perc szünet után a csapatok újult erővel vághattak bele a küzdelembe. A negyedik feladat szókirakó volt, a csapatoknak minél több értelmes szóösszetételt kellett alkotniuk a ’kalóz’ szóval. Itt mindenki rengeteg szót vetett papírra. A következő egy mozgásos feladat volt. Kört kellett alkotniuk a résztvevőknek úgy, hogy ne álljanak a csapattársuk mellett. Egy plüss cicát kellett körbeadogatni úgy, hogy csak a két térdük közé szorítva adhatták át a másiknak, aki szintén csak a két térdével vehette át. Közben zene szólt, de ha a zene megállt, kiesett az, akinél épp a plüss volt. Az a csapat kapott pontot, akinek a legtöbb tagja maradt bent a játékban. A hatodik feladat kvíz volt, mely során A Karib-tenger kalózai egyes film részeiből voltak feltéve kérdések. Többek között például, hogy Jack melyik kezén volt a fekete folt, vagy hogy hol találkozunk először Jackkel. A hetedik és egyben utolsó feladatban filmrészletek voltak kivetítve, a csapatoknak pedig azt kellett kitalálni, hogy melyik részből való a jelenet. Mivel szinte csak olyan hallgatók voltak, akik szeretik A Karib-tenger kalózait, ez nem volt nehéz számukra.

Fotó: Márk Martina

Fotó: Márk Martina

Ismét tíz perc szünet következett, majd az egyetem hiphop tánccsoportja, a SEK DANCE CREW lépett színpadra. A produkciójuk megalapozta az est további hangulatát. Az eredményhirdetéskor kiderült, hogy minden csapat nagyon jól szerepelt, nem sok pontkülönbség volt közöttük. A harmadik helyen a Fekete gyöngyszemek csapata végzett, második lett a Black Pearl csapat, az első pedig a Magyar tenger kálizai. A nyereményeket az Ajándék Üzletház, a Weöres Sándor Színház és Szabó Christopher ajánlotta fel.

Az este további részében lehetőség volt karaokézni, és aki akarta, a Just Dance-t is kipróbálhatta. Tíz órától pedig megkezdődött a Campusban a buli, ami kiváló zárása volt a Bölcsész szakestnek.

A rendezők jövőre is szeretettel várnak minden bölcsész szakos hallgatót. Ha a csapatversenyekben nem is kívánnak indulni, akkor is érdemes eljönni: nézőként is felejthetetlen élmény.

Márk Martina galériája

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]