Tisztes helytállás Győrben

Szabó László lányai újra bizonyították nem lehet őket fél vállról venni. A női Egyetemi Bajnokság nyugati csoportját veretlenül vezető Széchényi Akadémia Győr csapatához látogattak a bajnokság legutóbbi fordulójában. Sérülések, betegségek miatt csak hatan tudták magukra ölteni a SZoESE szerelését, de így is majdnem meglepetést okoztak az esélyesebb csapat otthonában.

Széchenyi Egyetem – SzoESE 72-65 (17-15, 19-10, 27-24, 9-16)

SzoESE: Jakubovics 8, Fekete 25/18, Kovács 10/6, Sándor 8, Feigl 14/6.
Csere: Hirschler -.
Vezetőedző: Szabó László

A mérkőzést a 40 percet végig robotoló, óriási mezőnymunkát végző Jakubovics Dóri értékelte: A Győr elleni egyetemi mérkőzésre sajnos megint kis létszámmal, összesen 6 emberrel utaztunk el. A papírforma szerint az éllovas Győr volt az esélyesebb, azonban azt beszéltük meg az öltözőben, hogy nem adjuk könnyen magunkat, amit sikerült is betartanunk. Jól kezdtük a meccset, a védekezésünk összeállt az elejétől fogva, egy valamiben hibáztunk, hogy a leindításokat nem védtük megfelelően, talán ezzel tudott megverni minket a Győr. A második félidőben pontatlan dobásaink voltak, néha tanácstalanok voltunk támadásban, talán a fáradtságra is foghatom, hisz nagyon nehéz hat emberrel végig játszani egy ilyen nagy iramú mérkőzést. Nincs okunk búslakodni, hiszen egy olyan Győrtől kaptunk ki 7 ponttal, amely az első helyen szerepel és hosszabb kispaddal is rendelkezett. Sikerült megizzasztanunk őket, ami önmagában nagy fegyvertény. Készülünk tovább, hogy a következő mérkőzéseket megnyerjük, és nagyon remélem, hogy a következő megmérettetésre már nem 6-an, hanem 7-en utazunk el.

Fekete Tünde remek teljesítményére az egész szezonban szüksége lesz a SZoESE csapatának! Fotó: Hungary Sport

Fekete Tünde remek teljesítményére az egész szezonban szüksége lesz a SZoESE csapatának
Fotó: Hungary Sport

Fekete Tündéék – aki ezen a mérkőzésen 25 pontig jutott – legközelebb Pécsre utaznak, ahol a PTE – EMES Petőfi SE csapatával mérik össze erejüket. Fontos mérkőzés lesz a SZoESE számára, mert kötelező győzelemnek tűnhet a sereghajtó otthonába látogatni, ám egy nem várt vereség megnehezítheti a rájátszásba igyekvő gárda esélyeit. Szabó László csapata jelenleg a hármas szám bűvöletében él, hisz 3 győzelemmel és 3 vereséggel a tabella 3. helyén állnak. A Győrtől elszenvedett vereség miatt, az első két hely elcsípésére nagyon kevés esély maradt, így Jakubovics Dóriéknak hátra fele kell nézegetni. A legegyszerűbb megoldás a hátralévő mérkőzések megnyerése, és akkor a harmadik helyről a Keleti csoport 2. helyezettjét kaphatják meg, akik a jelenlegi állás szerint, vagy a Szeged, vagy az ELTE-BEAC csapatai közül kerül majd ki.

A lányoknak addig még több egyetemi és amatőr NB I-es mérkőzést kell lejátszaniuk, amihez sok sikert kívánunk!

Hajrá SZoESE!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]