Egy sima, egy fordított

Kéri Péter együttese folyamatos terhelés alatt van. Öt nap alatt második mérkőzésüket játszották le. A keddi Egyetemi bajnokin simán verték a SMAFC gárdáját, szombaton az NB II-es rangadón szűk kerettel kaptak ki a közvetlen rivális Dombóvár otthonában.

Szombathelyi ESE – SMAFC 82-47 (24-11, 15-11, 22-9. 21-16)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 50 néző. V.: Tóth, Dr. Lipics.

SZOESE: TÓTH 13/6, HORVÁTH 10; MÉSZÁROS 20/12, Schveighoffer 12, Werner 6. Csere: Papp 7/3, Sinkovits 6, Soós 2,Frisnyák 6. Edző: Kéri Péter

SMAFC: Tóth 1, Barcza 10, Vass 2, Tukovits 9, SZEGEDI 25. Csere: Erdős, Széplaki, Gáspár, Nichter. Edző: Farkas Dávid

Az utóbbi években számos nagy csatát hozott az egyetemi szomszédvári rangadó. Rendre a hazai csapat tudott diadalmaskodni, ahogyan a mostani mérkőzésen is. A tabellán elfoglalt helyezések is SZOESE sikert prognosztizáltak, és ennek megfelelően játszotta végig mind a 40 percet a hazai alakulat. Az első percektől Mészáros Mátéék akarata érvényesült. Gyors támadásokat vezettek és jól védekeztek az első negyedben így magabiztos előnyt alakítottak ki.

A nagy előny tudata könnyelműbbé tették a hazai fiúkat, így a második negyed egy kiegyenlítettebb játékot hozott. A szombathelyiek támadásai ritmustalanokká és pontatlanokká váltak így csak 15-11-re tudták megnyerni a 2. negyedet, a felbátorodó SMAFC ellen. Az első félidőhöz hasonlóan a fordulás után is más sebességi fokozatban játszott Kéri Péter legénysége. Labdaszerzéseikből könnyű, gyors támadásokat vezettek és a játékrész végén már 30 pontos különbséget mutatott az eredményjelző tábla. A záró tízpercben nem változott a játék képe és megérdemelten győzött a szombathelyi gárda.

Horváth Csaba mindkét mérkőzésen remek mezőnymunkával segítette csapatát! Fotó: Kéri Péter

Horváth Csaba mindkét mérkőzésen remek mezőnymunkával segítette csapatát
Fotó: Kéri Péter

Hazai oldalon megoszlottak a pontok, Horváth Csaba 10 pontja mellé szerzett 6 labdája és kiosztott 5 gólpassza, illetve Schveighoffer Péter 12 pontja és 8 lepattanója érdemel említést. A soproniaktól pedig ismét Szegedi Márton játéka emelkedett ki 25 pontos és 13 lepattanós dupla-duplájával.

Kéri Péter:Annak ellenére hogy nagyarányú győzelmet arattunk, nem sikerült rendesen felpörögnünk a mérkőzésre. Bár voltak kimondottan jó periódusaink védekezésben sokat hibáztunk. Pozitívum, hogy minden játékosomnak sok lehetőséget tudtam adni.”

Farkas Dávid: “Gratulálok a hazai csapatnak. A mai meccs legnagyobb pozitívuma az volt, hogy vége lett.”

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_583

Dombóvári KSE – SZoESE
73-67 (25-18; 17-15; 19-22; 12-12)
Vezette: Szalóki B.; Técely R.
2019. február 16.
Dombóvár, Szuhay Sportcentrum
Nézők: 200 fő

SZoESE:
TÓTH D. 33/9; HORVÁTH CS. 6; Mészáros M. 18/6; Schveighoffer P. 6; Oroszi V. 2;
Cs.: Balogh R. 2; Galambos M. -;

Dombóvári KSE legjobb dobói: Tóth K. 24/6; Farkas P. 19

Kéri Péter csapata sérülések és betegségek miatt megtizedelve utaztak Dombóvárra! Fotó: Mihajliv Renáta

Kéri Péter csapata sérülések és betegségek miatt megtizedelve utaztak Dombóvárra
Fotó: Mihajliv Renáta

Kéri Péter: Sérülések és betegségek miatt erősen tartalékosan érkeztünk a közvetlen rivális otthonába. Sajnos az első 4 percben nem sikerült betalálnunk, és 10:0-val kezdte a meccset a Dombóvár. Ezt a hátrányt próbáltuk egész meccsen ledolgozni. Időkérés után sikerült rendezni a sorokat és a negyed végére közelebb zárkózni.
A második játékrészt mi kezdtük jobban, de a negyed közepén ismét produkáltak a hazaiak 9:0-s etapot és elhúztak 14 ponttal. Ezt megint sikerült lefaragni 9-re a nagyszünetig. A harmadik negyedben már lényegesen jobban játszottunk és feljavult a védekezésünk is, aminek köszönhetően a záró 10 percet 6 pont hátrányból vártuk. Sikerült még 3 pontra zárkózni, de ekkor sajnos sok dobást hibáztunk és a győzelmet nem sikerült megszereznünk.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]