Rangadó a nyitányon

A SZoESE férfi NB II-es kosárlabda csapata, tavaly a második helyen végzett a bajnokság alapszakaszában. A sorsolás fintora, hogy a meglehetősen átalakult csapat rögtön a tavalyi alapszakasz győztesét, a Soproni Tigrisek csapatát fogadta Károlyi Gáspár tér 4. alatt.

A meccs, az első perctől kezdve bővelkedett izgalmakban és szórakoztatta a szép számmal kilátogató nézőket. Az első negyedben, hasonlóan az egy évvel korábbi rangadóhoz, a Tigrisek irányították a meccset, de a hazaiak a negyed végére kezdték megtalálni a ritmusukat. A második negyedben a SZOESE védekezése egyre agilisabb, a támadójátékuk pedig egyre eredményesebb lett. A negyed végi 10-3-as rohammal egy pontra zárkóztak fel az egyetemisták. A harmadik játékrészben eleinte a védekezés volt a meghatározó, az ötödik percben még csak 8-6 volt a negyed eredménye. A soproni csapaton egyre jobban érződött a fáradtság. Ezután eredményesebbek lettek a csapatok, a negyedik negyednek 4 pont előnnyel vághattunk neki. Nagyon jó ritmusban játszottak a hazaiak. A záró játékrészben hamar 10 pont fölé nőtt a szombathelyi előny. Bár párszor közelebb kerültek a soproniak, nem forgott veszélyben a megérdemelt győzelem.

SZOESE – Soproni Tigrisek 68-62 (13-18;19-15;19-13;18-16)
SzoESE: Tóth D. 9; Sinkovits D. 11/3; Mészáros M. 8/6; Balogh R 9/3; Zrínyi V. 7/3;
Cs.: Papp B. 13/6 ; Schveighoffer P. 2; Horváth Cs.4; Kerekes G. 6;
Edző: Kéri Péter

Balogh Rajmund egész mérkőzésen vezére volt a SZoESE csapatának! Kép: Hungary Sport

Balogh Rajmund egész mérkőzésen vezére volt a SZoESE csapatának
Kép: Hungary Sport

A mérkőzés végeztével – a bajnokiról és tanulmányairól – beszélgettünk Papp Barnával, aki idén érkezett Szombathelyre.

Első mérkőzésed SZoESE mezben: milyen érzésekkel léptél pályára?

Nagyon örülök, hogy már az első mérkőzésen ennyi lehetőséget kaptam. Természetesen a meccs előtt ideges voltam egy kicsit, de amint a pályára léptem, próbáltam a legjobb énem nyújtani és segíteni a csapatot a győzelemhez.

Augusztus végén, az alapozás kezdetén csatlakoztál Kéri Péter csapatához. Milyenek az eddigi tapasztalataid?

Egy nagyszerű közösségbe csöppentem bele. A csapattársak nagyon hamar befogadtak és nagyon jól érzem magam itt. Az edzések is remek hangulatban telnek.

Külön pikantériája volt az első bajnokidnak, hiszen Sopronból érkeztél Szombathelyre. Mi vonzott ide, a megyeszékhelyre?

Elsősorban a város közelsége és persze az egyetem. Nagyon jókat hallottam a képzésről és kosárlabda szempontból is Szombathelyre esett a választásom.

Második hónapja „koptatod” egyetemünk padjait, hogy tetszik az egyetemi élet?

Elején furcsa volt a középiskola után, de már kezdem megszokni a kollégiumot és magát az egyetem adta szabadságot. Rengeteg új embert ismertem meg, mint a csapatban, a koleszben és azszaktársak között is.

Papp Barna remek teljesítménnyel szállt be a kispadról! Fotó: Facebook

Papp Barna remek teljesítménnyel szállt be a kispadról
Fotó: Facebook

Hogy tudod összeegyeztetni a tanulást az edzéssel és az utazásokkal?

Ez egy nagyon nehéz dolog, mert pótolni mindig rossz, de ha 11 évig sikerült, akkor úgy érzem most is menni fog.

Visszatérve a mérkőzésre. Nem volt egy szép meccs…

Igen, nagyon nem. Sok játékost ismerek személyesen az ellenfélből és ezt el kell fogadni, hogy nekik ilyen a stílusuk a pályán. Nagyon kellett a győzelemhez az, hogy mindenki odategye magát maximálisan és úgy gondolom, ez teljesült is. A lényeg, hogy nyertünk és semmi komoly sérülés nem történt.

Ilyen mérkőzésekre számíthatunk Tőletek? A védekezés fog dominálni?

Természetesen. Ha rossz napunk van és döcögős a támadás, egy jó és összeszedett védekezéssel bármikor át tudjuk fordítani a mérkőzés folyását.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]