Vereség a bajnoki nyitányon

Pék Marcellel, a SZoESE férfi röplabdacsapatának meghatározó tagjával beszélgettünk.

Viszonylag korán, már szeptember utolsó hétvégéjén elrajtolt a bajnokságotok.

Egészen váratlanul ért minket a hír, hogy az eddig megszokott október közepi bajnoki rajt helyett már szeptember utolsó hétvégjén pályára kell lépnünk. Ráadásul rögtön az egyik bajnokesélyest fogadtuk az egyetemi sportcsarnokban. Sajnos, érződött rajtunk a korai rajt mellett az is, hogy nagyon fiatal csapatunk van. Keretünkben alig szerepel 20 évnél idősebb játékos. Az ellenfél rutinosabb játékosai ezt könyörtelenül kihasználták, így sajnos nem volt esélyünk meglepetést okozni.

Ennek megfelelően terveztétek a felkészülést?

Bodovics edzőbá’ személyében új edzővel vágtunk neki a bajnoki felkészülésnek. Nagyon komoly hangsúlyt fektetett hibáink javítására, ugyanis Ő már tavaly is rendszeres nézője volt mérkőzéseinknek, mert a fia nálunk, a SZoESE csapatában játszik, centerként. Főleg a fogadásokra fektette a hangsúlyt, és az ebből való támadásokat gyakoroltuk leginkább.

Pontosan mi volt a „forgatókönyve” az alapozásotoknak?

Augusztus végén álltunk neki a munkának, így volt egy teljes hónapunk, hogy felkészüljünk a bajnokságra. Sajnos nem volt ideális ez az egy hónap. Többen a csapatból többen dolgoznak, így a heti három edzésből csak egyet, jobb esetben kettőt tudtak vállalni; a munka miatt a délelőtti edzések is feleslegesek lettek volna. Emellett többen vagyunk egyetemisták, akiknek az ősz elején táboraik vannak, így egy hétig nem tudtunk a csapatunk rendelkezésére állni. Nem volt ritka, amikor 4-5 embernek tudott edzést tartani a mester, így nehéz a maga képére formálni a csapatot.

Pék Marcell a Kaposvár elleni mérkőzésen már pályára léphet!  Fotó: Tóth Dávid

Pék Marcell a Kaposvár elleni mérkőzésen már pályára léphet
Fotó: Tóth Dávid

Az Egerszeg elleni mérkőzés előtti héten már játszottatok egy felkészülési mérkőzést. Hogy sikerült?

Összesen egy edzőmeccsre volt lehetőségünk az idő- és emberhiány miatt. Sajnos ezen az összecsapáson sem tudtunk teljes kerettel pályára lépni. Jó, hasznos mérkőzés volt, jól esett újra játszani. Az ellenfél is egy pörgős röplabdát akart játszani, így egy élvezhető mérkőzés volt. Hibáink most is előjöttek, így próbáltuk kijavítani ezeket az edzésen, hogy a zalaegerszegi bajnokin már ne forduljanak elő.

Milyen volt újra az Egyetemi Sportcsarnokban játszani?

Körülbelül március végén, április elején volt utoljára bajnoki mérkőzésünk hazai pályán. Sajnos nekem még egy kicsit várnom kell a visszatéréssel, mert kiderült, hogy nem érkezett meg időben az igazolásom. A fentiekben már említett okok (fiatal csapat, nem összeszokott társaság) is közre játszhattak abban, hogy levertnek láttam a srácokat. Nem voltak olyan bátrak, mint edzéseken, kicsit tompának, enerváltnak éreztem őket, mint külső személő.

Múlt héten egy igazi rangadóval kezdtétek meg az idei bajnokságot. Egyből a legjobbat kellett kihozni magatokból.

Igen, rögtön egy komoly összecsapással kezdtünk, amire nem számítottunk. Úgy számolgattuk, hogy majd a bajnokság későbbi felében kell játszanunk riválisunkkal, ám a sors nem így hozta. Ráadásul most vasárnap egy nagyon erős csapathoz, a Kaposvár együtteséhez utazunk, remélem ott már a pályán is tudom segíteni társaimat.

Hogyan alakult a hét, sikerült a felkészülés a hétvégi mérkőzésre?

Ezen a héten is három edzésünk van, csütörtökön játszottunk egy edzőmeccset, ahol a hibánkból szeretne kevesebbet viszontlátni a mesterünk. Bár nem egy bajnoki, mi azért szeretnénk a legtöbbet kihozni a találkozóból!

Nem kis túra vár rátok, Kaposvárra utaztok.

Három óra utazás sosem kellemes. Már hozzá vagyunk szokva, de mégis, eltölteni ennyi időt egy kisbuszban, közel kétméteres magassággal, nem komfortos. Ahogy már említettem, a Kaposvár csapata nagyon erős. Olyan játékosaik vannak, akik az NB1-es csapatból játszanak vissza. Nem szokatlan, hogy olyan játékosokkal kell majd felvennünk a versenyt, akik napi két edzéssel készülnek. Jó, pörgős mérkőzésre számítok, ahol a legjobbunkat tudjuk nyújtani.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]