Kemény hét áll a SZoESE szakosztályai mögött

Rangadókkal, kulcsmérkőzésekkel tarkított hét napon vannak túl játékosaink. A bajnokságok tovább robognak, nézzük milyen mérkőzések várnak az elkövetkezendőkben csapatainkra!

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület alapítása óta azt tűzte ki céljául, hogy sportolási lehetőséget nyújtson az egyetem hallgatóinak. Ez idén sincs másképpen, hiszen a 2017/18-as tanévben 12 szakosztályt indított el a SZoESE, köztük az újonc E-Sport szakosztállyal, ami most bontogatja szárnyait. Nem meglepő tehát, hogy számos bajnokságban szerepelnek hallgatóink, így a tanulás mellett a sportban is helytállnak.

Az előző héten több csapatunk is pályára lépett. A sort Szabó Gábor férfi röplabda csapata kezdte, akik 3-1-es vereséget szenvedtek a SZESE vendégeként. Így értékelt a mérkőzés után:

A győri mérkőzésre sajnos csere nélkül utaztunk, betegség, sérülés és családi okok miatt. A mérkőzés elején nagyon álmosan játszottunk, hagytuk, hogy az ellenfél erősségei határozzák meg a játékmenetet, és így végig csak az eredmény után loholtunk. A 3. szettben tudtunk változtatni a játék képén, viszont a végső szettre újra az előző két szett játékképe dominált. Az alapszakaszban még két hazai mérkőzés vár ránk, amelyeken kötelező a győzelem.” 

A hétvégén egyedül Kéri Péter csapata (férfi kosárlabda) lépett pályára hazai környezetben. A Kéri-gárda az első helyről várta a találkozót a második PTE-PEAC csapata ellen. A végig kiélezett találkozón végül az utolsó negyedben tudtak fordítani a szombathelyi fiúk, így 15 győzelemmel és 1 vereséggel vezetik az NB2-es nyugati csoportot. A mérkőzésről Karagity Milán nyilatkozott.
Squad
Női kosarasaink igazi sorozatterhelés elé néztek, hiszen vasárnap Pestre utaztak, míg hétfőn hazai környezetben léptek pályára. – A női és férfi kosárlabda csapatunk is indult a Nemzeti- és Egyetemi Bajnokságban is (szerkesztő) -. Még a mérkőzések előtti esélyeket Uszkai Dóritólkérdeztük meg. Sajnos nem jött össze a bravúr, mert Dóriék mindkét meccsen kikaptak. Vasárnap a feljutásra is esélyes ELTE-BEAC csapatától 83-37-re, míg hétfőn a győri lányoktól egy szoros mérkőzésen 58-67-es vereséget szenvedtek. A két vesztes meccs utáni Jakubovics Dóri nyilatkozatot itt tudjátok elolvasni.
A most következő napok is sűrűek lesznek. Nézzük idősorrendben milyen mérkőzések várnak csapatainkra:
  • 2018.02.23. Siófoki Kosársuli – SZoESE (Férfi NB2-es kosárlabda mérkőzés)
  • 2018.02.24. MAFC – SZoESE (Amatőr Női Bajnokság fehér csoport)
  • 2018.02.26. SZoESE – PTE-PEAC (Női Egyetemi kosárlabda mérkőzés, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.)
  • 2018.02.26. SZoESE – BME (Férfi Egyetemi kosárlabda mérkőzés, Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.)
[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]