Megújulnak a követelmények a sporttudományi szakokon

A Nyíregyházi Főiskolán két napig tárgyalt a Testnevelési és Sportszakmai Kollégium a sporttudományi szakok képzési és kimeneti kitételének megújításáról. Október 26-27-én áttekintették a sporttudományi szekció követelmény szabályozásának tartalmi-tervezési folyamatát, amely nagy valószínűséggel a 2017-es új felsőoktatási rendszerbe lesz bevezetve.

Mocsai Lajos korábbi kézilabda válogatott szövetségi kapitány, jelenleg a Testnevelési Egyetem (TE) rektora elmondta, hogy a kollégium egyik legfontosabb feladata, hogy az egyetemi életben kialakítson egy olyan rendszert, amely azoknak a fiataloknak nyújt támogatást, akik nem élsportolók, de a sport területén szeretnének tovább tanulni.

A rektor lényegesnek tartja az alap-és mesterszakok felvételi rendszerének átalakítását, fejlesztését azért, hogy amikor kikerülnek ezek a fiatalok, a legtöbbet tudják nyújtani majd a magyar sportéletben. Mindezt kiegészítette azzal, hogy az elmúlt években bekerült diákok ismerete nem elég széleskörű, és ezen a középiskolai, gimnáziumi követelmények változtatásán lehetne javítani.

forrás: edupress.hu
kép forrása: expresssport.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]