Így nyerhetsz a szakdolgozatoddal

Azok a végzős hallgatók, akik a szellemi tulajdon védelméről, annak szerepéről írnak diplomamunkájukban, most pénz- és könyvnyereményekhez juthatnak az Ujvári János diplomadíj-pályázattal.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által többedszer kiírt pályázat célja, hogy jutalmazza azokat, akik diplomamunkájukban a szabadalom/használatiminta-oltalom, a védjegyoltalom, a formatervezésiminta-oltalom vagy a szerzői jog kérdését feszegetik. Napjainkban, amikor az információ ezer úton és hatalmas sebességgel terjedhet, és valaminek a hitelességét nem is olyan könnyű ellenőrizni, mindenképp foglalkoznunk kell a szellemi tulajdonnal kapcsolatos gyakorlati és elméleti kérdésekkel gazdasági és jogi szempontból.

Ha valaki most készülő alap- vagy mesterszakos szakdolgozatában legalább tíz oldalt (vagy akár az egész munkát) ennek szenteli, akkor már pályázhat az SZTNH-hoz a fent említett négy kategória valamelyikében. A jelentkezés határideje április 6., ugyanakkor a leadási határidő csak július 13., tehát senkinek sem kell emiatt az egyetemi határidőnél korábban befejeznie a munkát. Sőt, a hivatal értékesnek tűnő segítséget is nyújt: egyéni szakmai konzulenst biztosítanak, valamint a pályázó részt vehet egy képzésen a szellemi tulajdon védelméről.

A tét pedig nem kicsi: négy kategóriában egyenként az első 150 000, a második 125 000, a harmadik helyezés pedig 100 000 forint jutalommal jár – a többiek pedig értékes könyveket (és gyakorlati tapasztalatot) nyerhetnek.

További információk itt.

 

forrás: sztnh.gov.hu

kép forrása: collegescholarships.org

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]