Nemzetközi díjat kapott az IK oktatója

A 2014-es év legjobbjának választották a „Preparing for Smart Learning (Felkészülés az okos tanulásra)” című pedagógiai projektet.

Az IELA (Nemzetközi E-learning Társaság, The International E-learning Association) 2014 végén, Dubaiban hirdette ki a díjazottakat.

Az IELA-t 2007-ben alapították New Yorkban. Az alapítók célja, hogy az e-learning módszereket minél szélesebb körben használják akár a munkahelyek, akár az iskolák.

Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE IK Média- és Oktatásinformatikai Tanszék egyetemi docense, a T@T labor vezetője és Bedő Andrea, a Szegedi Tudományegyetem doktorandusza által vezetett projekt eredményeként a tableteket három hónap alatt sikerült profi módon beintegrálni az általános iskolai tanulási folyamatba.

A Tabula Cognita – 21st Century Learning in Digital School című prezentáció a projekt első felkészítő szakaszát mutatja be.  A jászfényszarui Samsung SMART School számára kialakított tanulási modellnek a lényege, hogy a gyerekek élményalapon sajátítsák el a matematika, a földrajz, a magyar, az egészségtan és a kémia műveltségi területeit.

Turcsányi-Szabó Márta a Coursera oktatója. Az „Interaktív média” integrált kurzuscsoportot az ország leginnovatívabb projektjei közé választotta a Tempus Közalapítvány.

 

Forrás: elte.hu

Kép: makethetouch.com.au

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]