Átadták a Tüskecsarnokot

November 27-én egy régi „seb” gyógyult be Budapest arcán, ugyanis ünnepélyes keretek között átadták a Tüskecsarnokot. A megnyitón honlapunk is ott járt…

A megnyitón Vígh László, a beruházásért felelős miniszteri biztos, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) vezetője, Simicskó István sportért felelős államtitkár és Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere is személyesen jelent meg. Áder János köztársasági elnök levélben köszöntötte az érdeklődőket.

A számok bűvöletében Vígh László kiemelte, hogy a csarnok tetején összesen 84, egyenként hat méter magas, piramis alakú, üvegből készült „tüskét” helyeztek el, továbbá már most 100 millió forint értékben vannak lekötve rendezvények, illetve 20 sportág versenyeit képes befogadni a csarnok. Simicskó István kifejtette, a magyar sportolók rengeteg örömet okoztak a nemzetnek, reméli, most nekik és a szurkolóknak ebből vissza lehet valamit visszaadni.

A megnyitó végén a tervezésben részt vevő szereplőknek emlékplakettel köszönték meg munkájukat, így Rubik Ernőnek, a tervezőiroda vezetőjének, Lázár Antal tervezőnek és Takács Miklós Tibor kerületi főépítésznek is külön gratulált Vígh László. Az
Az elkészült csarnokelső izzadságcseppekre sem kell sokat várni, hiszen idén több tömegrendezvénynek ad otthont a Tüskecsarnok: szombaton Kelet-Nyugat férfi kosárlabda-gálamérkőzést rendeznek, december végén pedig A Játékkészítő című zenés akciómese látható a létesítmény színpadán. A szabadidős sportolókra is gondoltak, december 1-től akciós árakkal nyit a tornaterem, a két squash pálya és a wellness részleg is, míg a konditermet december 15-től lehet igénybe venni. A fejlesztések nem álltak le az átadással, 2015 második felére elkészül egy versenyuszoda, ahol a nemzetközi viadalok megrendezésére is alkalmas 50 méteres medencét egy ezerfős lelátó, állítható mélységű tanmedence, valamint wellness részleg és kiszolgáló funkciókat biztosító helyiségek egészítik ki. Az uszoda építése jelenleg is zajlik.

Az átadóünnepségről készült galéria IDE kattintva érthető el!

(Fotók: Kelemen Ádám)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]