Tizedik Szakkollégium Éjszakája!

Az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium idén ősszel tizedik alkalommal rendezi meg az ingyenes, egész estés Szakkollégium Éjszakáját (Szé). A rendezvény mottója ebben az évben: RINGBE ZÁRVA – Velünk élő konfliktusok!

A SzÉ azt szeretné elérni, hogy többnek lássuk az egyetemet, annál, hogy bejárunk az órákra, majd haza megyünk. Ennél többet szeretnének kihozni ezekből az évekből: olyan hellyé szeretnék alakítani a Lágymányosi kampuszt, melyben természettudósok, informatikusok és szociológusok, hallgatók és oktatók beszélgetnek délutánonként az élet nagy kérdéseiről. Erre nyújt lehetőséget Számunkra a Szakkollégium Éjszakája!

A rendezők beszélgetésekkel, vitákkal 5 helyszínen, kiállításokkal, zenével, interaktív programokkal, Civil Folyosóval várnak mindenkit. Ebben az évben a társadalom különböző konfliktusai köré épülnek az előadások, felszeretnék hívni a figyelmet azokra a megoldásra váró konfliktusokra amelyek körbe vesznek minket.

Terítékre kerül a felsőoktatásban bevezetésre kerülő kancellária intézményei is, erről dr. Mezey Barna Rektor Úrral fognak beszélgetni. Ennek során a hallgatóság tisztább képet kaphat többek között arról, hogy a bevezetésre kerülő rendszer milyen módon alakítja az egyetemek működését, vagy lesz-e szembenállás a jelenlegi vezetés és a kancellár között. A vitáról az ELTE Online is beszámol majd.

De számos más érdekes beszélgetés és vita kerül megtartásra, így szó lesz többek között a kelet-ukrajnai válságról vagy a női kvótáról. A részletes programról itt tájékozódhattok.

A 2014-es SzÉ időpontja és helye: november 13, Eötvös Lóránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, Északi épület, alagsor

Gyertek Ti is és tegyétek színesebbé az egyetemi hétköznapokat!

Forrás: angelusz.elte.hu

Kép: angelusz.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]