Világszínvonalú kutatóközpont a Lágymányosi campuson

November 15-től a lágymányosi campusra költözik a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja. Az ELTE együttműködési megállapodást kötött az MTA TTK-val és a BME-vel, amely alapján a jövőben közösen munkálkodnak majd a kutatás, az oktatás és az innováció előmozdításáért.

A minden igényt kielégítő, 9,5 milliárd forintból épült központot Orbán Viktor miniszterelnök és Pálinkás József, az MTA elnöke avatta fel. Az MTA TTK új épülete kétszázötven laboratóriumával, százötven vegyi fülkéjével többek között az anyagtudományi, valamint az egészség- és környezetvédelem mellett a gyógyítást szolgáló felfedező kutatások számára nyújt ideális hátteret. Az akadémiai kutatóközpont előzetes egyeztetés után műszereit és laboratóriumait a gyakorlati oktatás számára is rendelkezésre bocsátja.

Az együttműködési megállapodást az ELTE részéről Fábri György közkapcsolati és kommunikációs ügyekért felelős rektorhelyettes és Surján Péter, a TTK dékánja írta alá. Az aláírók célként tűzték ki a közös tudományos helyek működtetését, pályázatok benyújtását, valamint a kutatók oktatásban való részvétele mellett a kutatási kapacitások összehangolását és közös fejlesztését is.
„Az MTA TTK tudományos városnegyedbe való átköltözésével még szorosabbá válnak a kapcsolatok a két egyetemmel, ezt szimbolizálja a most aláírt megállapodás” – mondta el az MTA elnöke, hozzátéve, hogy ez a kutatóközpont a világ más hasonló tudományos centrumaival is állja a versenyt.

Forrás: elte.hu
Kép forrása: www.mta.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]