Klinghammer: rendet kell tenni a felsőoktatás területén

A Hoffmann Rózsa mellé kinevezett államtitkár kifejtette véleményét az aktuális helyzetről.

Ahogy az a napokban kiderült az Emberi Erőforrások Minisztériuma külön államtitkárt nevez ki Hoffmann Rózsa mellé a felsőoktatási ügyek rendezésére. A választás az ELTE egykori rektorára, Klinghammer Istvánra esett, aki a Duna Tv Közbeszéd című műsorában elmondta, hogy nem tartja méltónak a diákok viselkedését a mostani értelmiségiekhez és nem látja értelmét a tüntetéseknek.

 
Legfontosabb feladatának a felsőoktatás helyreállítását tekinti, szerinte mindenkit a helyére kell ültetni és megnyugtatni, akár csak az iskolában. A hallgatókat szívesen meghallgatják, ha megfelelő stílusban szólalnak fel és kérésük teljesíthető. Az egykori rektor úgy véli, hogy a konszolidáció már elkezdődött, ami a minőség felé tart, de a sok problémázás lassítja a folyamatot.

 
Klinghammer beszélt a röghöz kötésről is, ami szerinte nem létezik, mivel aki tudja finanszírozni tanulmányait, családi vagy diákhitel segítségével, annak nem kell igénybe vennie a társadalom segítségét. Azonban akinek ezt mégis igénybe kell vennie, annak morális kérdés, hogy diplomája megszerzése után valamennyit viszonozzon a társadalomnak a segítségből.

 
Forrás: hirado.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]