Télirózsás Diáktüntetés

December 19-én, szerdán 16:00-kor az MTA épülete előtt újabb tüntetés a felsőoktatásért.

Dobjunk egy-egy szál rózsát a Dunába a Margit hídról!

Mutassuk meg a kormánynak, hogy nem bábuk vagyunk akiket jobbra-balra lehet következmények nélkül pakolni!

Eljött az idő, hogy a magyar középiskolások egy emberként álljanak ki az érdekeik mellett!Tiltakozzunk rózsaszórással a kormány felsőoktatási reformja ellen!Szeretettel várunk minden embert, aki nem ért egyet a keretszámok drasztikus csökkentésével, az egyetemektől zárolt 11,1 milliárd forinttal és a hallgatói szerződéssel!Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a tüntetést békés körülmények között képzeljük el, és így is kell, hogy megvalósuljon!

Továbbá szeretnénk reagálni a rózsa problémájára, ami nagy port kavart a napokban. A virágot mellünkre tűzve fogjuk viselni a menet ideje alatt, majd a végállomásra érkezve a Margit hídról a folyóvízbe ejtjük azt. Többen jelezték, hogy bennük ez a jelenség borzalmas asszociációkat ébreszt. Mindenképp szeretnénk elkerülni ezt az összehasonlítást, a múltban történtekre nincs magyarázat, és a legkevésbé sem akarunk párhuzamot vonni. A rózsa képe szimbolikus, a hídról a vízbe ejtve elmúlást fejez ki, a jövőnkkel áll kapcsolatban, és a szójáték ellenére sem a Hoffman Rózsával kapcsolatos rosszindulattal. A tüntetést és az azt lezáró motívumot nem a harag mozgatja, az oktatási államtitkár is csak egy hatalmi báb, aki nem tehet többről társainál. A szerveződés egy eszme ellen harcol, nem közvetítünk dühöt az azt megtestesítő személyek iránt.
Aki ennek ellenére rossz érzéssel ejtené a virágot a folyóba, hagyja ott az úttesten heverve, esetleg adja oda a rendőrség egy emberének, hiszen ők azért dolgoznak majd, hogy utunk zavartalan legyen.
Magánemberként nem tudunk rózsát biztosítani, szeretnénk megkérni mindenkit, hogy szerezzen be annyit, amennyit csak lehet!

Várunk minden középiskolás diákot! CSATLAKOZZATOK! Kérjük a csatlakozott diákokat, hogy hozzanak magukkal egy transzparenst, amin a saját iskolájuk neve áll!

Az esemény facebook oldala: téli rózsás forradalom
[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]