Holnap tárgyal a HÖOK Baloggal

Kedden egyeztet a HÖOK és Balog Zoltán tárcavezető, a felsőoktatással kapcsolatos problémákról.

„A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ott lesz a keddi egyeztetésen az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi)” – közölte Nagy Dávid, a szervezet elnöke szombaton az MTI kérdésére, miután Balog Zoltán tárcavezető újból egyeztetésre hívta a hallgatói szervezet elnökségét.

A miniszter – aki pénteken a Magyar Rektori Konferencia elnökségével egyeztetett Pannonhalmán a felsőoktatás ügyében –, először múlt keddre, majd csütörtökre hívta megbeszélésre a HÖOK elnökségét.

Nagy Dávid HÖOK-elnök előző keddi válaszlevelében azt írta: „az egyeztetésen nem áll módunkban részt venni. Ennek oka, hogy az oktatásban érintett többi szakmai szervezettel, így a rektori konferenciával, a pedagógus szakszervezetek és a középiskolás diákok képviselőivel minden, a kormányzattal történő tárgyalás előtt egyeztetni kívánunk, és álláspontunk kialakításához szeretnénk figyelembe venni az országszerte tartandó hallgatói fórumok véleményét is” – fogalmazott.

Hozzátette: „ugyanakkor “örömmel állunk” az egyeztetés elé egy későbbi időpontban, hiszen célunk az oktatás valóban építő jellegű reformjának konszenzusokon nyugvó megteremtése”.

Csütörtökön a HÖOK elnöke válaszlevélben megerősítette, hogy továbbra is nyitottak az egyeztetésre és a kompromisszumos megoldásra. A HÖOK az egyeztetés időpontjául december 18-át javasolta, jelezve, hogy addig az Országos Felsőoktatási Egyeztetési Fórum megbeszéléseit is lefolytatják.

forrás: eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]