Továbbra is a rangsorok élén az ELTE

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezeti a HVG Diploma kiadványában megjelent felsőoktatási rangsort.

Az ELTE a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet, a Károli Gáspár Református Egyetemet, a Budapesti Corvinus Egyetemet, a Pécsi Tudományegyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet megelőzve áll a rangsor élén, amelyet az oktatói és hallgatói kiválóság alapján állítottak össze.

Az idei adatok alapján a legjobb teljesítményű diákok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanulnak. Az összesített kari rangsor szerint a Bölcsészettudományi Kar hat éve őrzi elsőségét, az idén közvetlenül mögé, a második helyre felzárkózó Természettudományi Kar előtt. A harmadik helyen a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karát rangsorolták. A Pedagógiai és Pszichológiai Kar a hatodik helyen szerepel, amely két helyet lépett előre tavaly ilyenkori eredményéhez képest. A Társadalomtudományi Kar is jól szerepelt a rangsorokban: a jelentkezők pontszámait és a nyelvvizsgák számát tekintve is a legjobbak közé tartozik.

A HVG 2013-as felsőoktatási rangsorát az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és az Educatio Nonprofit Kft. adatainak felhasználásával a Tudástárs Kft., a Felvi-rangsorok módszertani alapjául szolgáló UnivPress rangsorok gondozója készítette. Tíz képzésterületet, illetve több mint negyven szakot rangsoroltak. A rangsorok alapjául a minősített oktatók száma és aránya, a hallgatók tanulmányi versenyen elért eredményei és jelentkezés- és pontszámadatai szolgálnak.

Forrás: Eduline, elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]