Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott tornának harmadik alkalommal az Eötvös Loránd Tudományegyetem adott otthont Budapesten, az ELTE Sportcsarnokában, március 2-3-án, az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának és az ELTE-BEAC szervezésében.

A szervezők célja, hogy a Kárpát-medence magyar egyetemein tanuló ifjúságnak a határokat átszelve, a sporton (futsal, röplabda, aerobik, cheerleader) keresztül szervezzenek közösség- és kapcsolatteremtő rendezvényt összekötve a mozgás és a versenyzés örömével.

Résztvevő csapatok, játékosok érkeztek:
Erdélyből: a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem, a kolozsvári Műszaki Egyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Székelyudvarhely, Marosvásárhely, Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy képviseletében;
Felvidékről: a komáromi Selye János Egyetem képviseletében;
Magyarországról: a Pécsi Tudományegyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem Szombathely, a győri Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Budapesti Kommunikációs Főiskola képviseletében és az Eötvös Loránd Tudományegyetem képviseletében.

Fővédnökök:
Nyilasi Tibor, MLSZ sportigazgató
Csisztu Zsuzsanna, többszörös magyar bajnok tornász
Dr. Kiss Ádám, Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, elnök
Dr. Michaletczky György, ELTE Természettudományi Kar, dékán
Szendrei József, válogatott labdarúgó, Joma Magyarország ügyvezető
Hannich Péter, Győri ETO Futsal, sportigazgató

Eredmények:

Futsal: a III. KEK-et a Sepsi ISE (Sepsiszentgyörgy) nyerte, második helyezett a Pécsi Tudományegyetem lett, míg a bronzérmet a Fehérvári Egyetemista Válogatott szerezte meg. Különdíjasok: a torna legjobb játékosa Mánya Szabolcs (Sepsi 08); a torna legjobb kapusa Szombathelyi Dávid (PTE); a torna gólkirálya Komoróczi Bálint (SE-TFSE).

Röplabda: első helyen a TFSE (Semmelweis Egyetem), második helyen az ELTE-BEAC, haramadik helyes Pécsi Tudományegyetem csapata végzett.

Aerobik: 1. Győri Bettina 2. Ábel Réka 3. Péteri Adrienn

A torna társrendezvényeként megszervezték a második ELTE Cheerleader versenyt hat csapat részvételével, melyet az ELTE Cheerleaders nyert a zsűri döntése alapján.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]