HÖOK Mentorprogram

A HÖOK Mentorprogram felvételt hirdet kortárs segítői, mentori feladatok ellátására.

A HÖOK Mentorprogram azokat az elsőéves hallgatókat segíti, akik szociális körülményeik miatt hátránnyal érkeznek a felsőoktatásba, vagyis a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat. 

A 2011/2012-es tanévben megújul a HÖOK Mentorprogram: a mentorok képzésében a kortárs segítői kompetenciák mellett nagyobb hangsúllyal jelenik meg a munkaerőpiacra kilépésre való felkészítés. Színvonalas képzéseink a program résztvevői számára régiónként kerülnek megrendezésre.

Mi a mentor feladata?

A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, aki segíti a rábízott hallgatók intézményi beilleszkedését: tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, informál az aktuális pályázatokról, hallgatói juttatásokról, és ösztöndíjakról.

A mentorok legfontosabb feladata, hogy felkészítsék a mentorált hallgatókat segítség nélküli egyetemi életre. Egy mentor több hallgatót is segíthet. További információk: A HÖOK weboldalán

A felvételt nyert hallgatók 10 hónapra vállalják mentori tevékenységüket melyért januárban egy összegben 80 000 Forint díjazást jár a 2011/2012-es tanávtől.

A jelentkezés módja

Az alábbi weboldalon, majd kitöltve postai úton:

Jelentkezési határidő: 2011. július 1.

Felvételi kritériumok:

szóbeli meghallgatásra az Esélyerősítés: talpraesettséggel és szívvel című, mentorok számára írt kézikönyvből. Letölthető innen

jelentkezhet bármely, nem első tanévét megkezdő hallgató (Bsc vagy Msc vagy osztatlan képzésből)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]