Az HBO-n jön az új Twin Peaks

Május 21-én mutatják be David Lynch nagyhatású sorozatának legújabb epizódjait Amerikában. A 26 év után folytatást kapó Twin Peaks-et Magyarországon az HBO forgalmazza majd, és május 22-én dupla részekkel itthon is elindul.

Azt hónapok óta tudjuk, hogy a 20. század legjelentősebb sorozata folytatást kap. Habár a 2010-es években ebben semmi meglepő nincs, tekintve, hogy komoly nyomozást igényelne, ha találni akarnánk olyan filmes/sorozatos franchise-t, ami az elmúlt években ne kapott volna új sztorit vagy estleg ne lett volna újra forgatva.

Ettől függetlenül találkozhattunk alkotásokkal, amelyek pozitív kritikai fogadtatásban részesültek, továbbá David Lynch és Mark Frost alkotók személye is jó előjelet jelentenek a Twin Peaks folytatása szempontjából.

A sorozatkultúra virágzó időszakában pedig remek esélyekkel indulhat az új évad, arról nem is beszélve, hogy egész Középkelet-Európában az HBO forgalmazza majd, és az elmúlt években ez a név általánosságban egybeolvadt a minőséggel. (Még akkor is, ha a legutóbbi BBC-től vásárolt Tabu Tom Hardy személye mellett is lenyűgözően sikertelen maradt.)

A folytatás 18 epizódos lesz, a színészi gárdában rengeteg a visszatérő, ugyanakkor az új karaktereket is olyan nevek alakítják majd, mint Monica Bellucci, Amanda Seyfried vagy Robert Forster.

Május 22-én tehát elstartol az új Twin Peaks évad Magyarországon az HBO csatornáin és az HBO GO-n, emellett pedig az első két évad is elérhető lesz ezeken a felületeken.

 

Forrás: 24.hu; comment.blog.hu

Kép forrása: welcometotwinpeaks.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]