Újra gyakornoki lehetőség a Literánál

A Litera irodalmi portál idén is gyakornokokat keres, akik a három hónapos közös munka alatt megismerhetik a szerkesztőség működését, és megtanulhatják az oldal rendszerének használatát.

Az oldal immár harmadik éve hirdeti meg a programot, az évek során 30 fiatallal dolgoztak együtt. Kettő vagy három a fővárosban élő gyakornoknak tudnak lehetőséget adni, a korábban be nem válogatott érdeklődők is próbálkozhatnak újra. Olyanok jelentkezését várják, akik ismerik és szeretik a kortárs irodalmat, olvassák a Literát, rendelkeznek alapvető számítógépes ismeretekkel, illetve boldogulnak a táblázat- és képszerkesztéssel.

A gyakornoki idő három hónapig, március 6-tól május 6-ig tart, melynek során a gyakornokok kipróbálva magukat olyan műfajokban, mint a hír- vagy tudósításírás, részt vesznek a szerkesztőség munkájában, megtanulják használni a Litera rendszerét és szerkesztési gyakorlatot szereznek, amiről hivatalos igazolást és értékelést is kapnak.

Jelentkezni február 28-ig lehet a litera(kukac)litera.hu és a litera2006(kukac)gmail.com email címeken lehet szakmai önéletrajz és egy saját írás, egy kortárs könyvről vagy irodalmi eseményről szóló recenzió csatolásával.

Forrás: Litera

Kép: nyest.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]