Művészettörténeti előadássorozat az ÁJK-n

Az ELTE ÁJK Hallgatói Önkormányzat Tudományos és Kulturális Bizottsága egy ötalkalmas művészettörténeti előadássorozatot indít el szeptemberben, amelynek az első alkalma szeptember 15-én, csütörtökön 18:00-kor kerül megrendezésre.

Az előadássorozatok a leghíresebb magyar festők művészetét fogják bemutatni, kezdve rögtön Munkácsy Mihály festészetével, a Magyar Nemzeti Galéria művészettörténésze, Gimesy Péter előadásában.

“Az előadássorozat célja, hogy a magyar művészettörténetből időrendi sorrendben haladva, ismert mesterek életművét, kevésbé ismert és gyakran figyelmen kívül hagyott szempontok szerint mutassa be.
Az előadássorozat első részére szeptember 15-én, csütörtökön 18:00-kor fog sor kerülni. Az előadás Munkácsy Mihály – magyar festészet világhírű festőjének – különleges pályáját követi végig. A teljes életmű bemutatása mellett az előadó kitér a kevésbé ismert képekre és arra is hogy milyen események, véletlen fordulatok kellettek ahhoz, hogy Munkácsy váljon a legismertebb magyar festővé a világon.” – írják a szervezők a rendezvény Facebook eseményénél.

Forrás: Facebook
Kép: Munkácsy Mihály: Poros út I., 1874.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]