#programajánló – le a rossz idővel!

Egyre depisebbek lesznek a napok, ahogy lassan már az ősz közepén járunk. Van, hogy sötétben megyünk iskolába és sötétben jövünk haza az egyetemről. Éppen ezért minél változatosabb programokkal kell felpezsdíteni a hétvégét! Az e heti programajánlóban megmutatom nektek, milyen lehetőségeitek vannak. Szabadulószobák, rémisztő cirkuszi előadás, filmek tömkelege, képregények és vintage biciklizés is vár titeket ezeken a borongós napokon.

Csapdába esve egy éjszakára

Október 16-án több tucat szabadulószobából próbálhattok meg kijutni a Szabadulószobák Éjszakájának alkalmával. Budapesten kívül Gyulán, Sopronban és Szarvason is hosszabbított nyitva tartással és 50% kedvezménnyel várják azokat, akik csapdába esnének. Online lehet időpontot foglalni az eseményen résztvevő szobák honlapján, és aznapra több helyre is mehettek. A kedvezményt a promóciós kupon kinyomtatásával tudjátok érvényesíteni, és akkor is érdemes letölteni, ha minden hely betelt. Miért? Mert így október 17 és 31 között 10% kedvezménnyel szabadulhattok ki a részt vevő szobákból!

Egy hónap borzongás

Szintén holnaptól kezdődik a november 23-ig látogatható különleges Horror Cirkusz. A Pokol című eredeti és most debütáló előadásával egy 18. századi temető rémisztő világába utazhatunk el. Több forrásból is építkeztek a show megalkotásakor: Dante Pokla, Dario Argento filmjei, illetve egy 1932-es horror, a Szörnyszülöttek is ihletett adtak az előadáshoz. Három művészeti ág – a színház, a cirkusz és a kabaré – keveredéséből jött létre a műsor. Érzékeny humorral, forgatókönyvből dolgozva állítottak össze egy cirkuszi showt, melynek a történetmesélésen kívül a közönséggel való folyamatos érintkezés a fő koncepciója. Olyan rémalakokkal találkozhatunk a Felvonulási téren, mint Lucifer, Kharon, a lelkek révésze, Lumiére, a csavargó komornyik, Fedra, a vámpírnő, múmiák és maga az Ördög is. Horror rajongóknak kötelező!programajánló

Hétvégi film-fiesta

Vasárnapig minden CinemaCity moziban Filmünnep lesz. Premier és premier előtti vetítések során olyan filmeket láthattok, mint a Tom Hiddleston főszereplésével készült Bíborhegyet, a katasztrofális rendkívül szellemes magyar című Fák jú Tanár urat (ráadásul ez már a második része), egy vadiúj magyar filmet, Anyám és más futóbolondok a családból címmel, vagy a Macbethet, melyről kritikánkat is olvashatjátok. Az Anyám és más futóbolondok-on kívül a Veszettek és a Szerdai gyerek is friss, ropogós magyar alkotás, így ezen filmek készítőivel közönségtalálkozóra lesz lehetőség. Filmklub-beszélgetések, sztár jegyszedők és egyéb szórakoztató programok várják a mozit kedvelőket.

Képregények napja

A Kispesti Művelődési Házban vasárnap képregénybörzét tartanak. A 400 Ft-os belépődíj ellenében sok ezer használt képregényt, akciófigurákat, filmeket vehetnek a Marvel- és DC Comics- fanok. Ha azonban fájó szívvel bár, de megválnál képregényedtől, el is adhatod itt. A hazai képregénykiadók teljes választéka felsorakozik a rendezvényen, érdemes hát kilátogatni.

Egy kis harmincas évek

Szombaton – eső esetén vasárnapTweed Zakós Kerekezésre invitál a Tweed Run Budapest mindenkit, aki szeretne visszautazni a húszas-harmincas évekbe. A részvétel feltétele a vintage öltözék, és az 1000 Ft-os részvételi díj befizetése. A tweed leányok és legények eltekernek a Budapest100 nevezetes épületeihez, továbbá részt vehetnek egy Swing Flashmobon. 9:30-kor a Táskarádió Eszpresszó bisztró előtt kezdődik meg a tánc betanítása, majd nagyjából egy óra múlva biciklire pattannak. A régi idők szerelmesei a Tweed Run Budapest Facebook oldaláról inspirálódhatnak a megfelelő öltözet kiválasztásakor, hogy teljesen korhű lehessenek a nagy eseményen.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]