Két fesztivál, egy nap

Mióta az ELTE hallgatója vagyok, nem volt olyan év, hogy ne látogattam volna el a LEN-re, és szerencsére ez az év sem maradt ki a sorból, de idén már a BN-t is felírhatom a listára.

A Bölcsész Napok egészen idáig kimaradt számomra, mert általában a LEN-nel egyszerre zajlik, így a társaság nyomására mindig a LEN-en kötöttünk ki. Idén azonban a Barangolás a szocialista reklámok világában című előadással sikerült megfognia a BN-nek is. Én szeretem a reklámokat, mert szerintem számtalan dolgot elárulnak a társadalomról, ezen az előadáson pedig pont ilyen szempontok alapján boncolgatták a rendszerváltás előttről származó reklámokat.

Személy szerint azért szeretem a LEN-t, mert alig teszel pár lépést, és máris ismerősökbe botlasz. Ez tegnap este sem volt másképp, többedmagammal indultam el és kis társaságunk csak tovább szaporodott, ahogy egyre közelebb jutottunk a nagysátorhoz.

A Hősök koncertjére sikerült oda érnem , akiket szégyenszemre egy három héttel ezelőtti buliig nem ismertem, de azóta lelkes rajongó lettem, így egészen előre merészkedtem a tömegben. Telt sátras koncertjüket az Animal Cannibals követte, akiket viszont már általános iskolás korom óta ismerek. Szerencsére mindannyiunk kedvence a Takarító nőőő! is felcsendült este, így azok is énekelhettek a koncerten, akik nem Animal Cannibals rajongók, mert ezt a számukat szerintem mindenki hallotta már.

Eredetileg azt terveztük, hogy Juhász Laci alatt is a sátorban fogunk bulizni, de nekem a sátrakban nagyon melegem van, és tegnap este éjfél tájékán értem a tűréshatárom végéhez. Szerencsére az időjárás megkegyelmezett nekünk, így a sátor mellől a friss levegőn is hallgathattuk a zenét.

fotók: Vörös Tamáslencsüt2

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]