Fesztivállapot lesz a Budaörsi Napokon

Április 13. és 16. között sportnappal, színdarabokkal, civil faluval és többek közt Bohemian Betyars- és Kaukázus-koncerttel vár mindenkit az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiuma.

Ne lepődjünk meg, ha például mackójelmezbe öltözött fiúval, szexi munkavédelmi sisakos lányokkal vagy néhány virágkoszorús hippivel találkozunk a rendezvényen. A BN egyik hagyománya ugyanis az, hogy az összes, a kollégiumi életet alakító klub egy-egy témát, arculatot választ magának, amelyet egy-három tagjuk, a jelöltek képviselnek. A program ugyanis a klubok közti versenyre épül, a kollégisták és a rendezvénylátogatók szavazatai döntik el, hogy melyik a legszimpatikusabb csapat.  A kampányidőszak már elkezdődött, a versenyzők például plakátokat, jelmezeket gyártanak, reklámvideókat készítenek magukról, és szervezik a saját előadásaikat is, ugyanis a Budaörsi Napok esti programjait a klubok színdarabjai és koncertjei nyitják meg 18 órakor, hogy őket kövessék a már befutott zenészek 19 órától. Idén a fellépők közt lesz például a Bohemian Betyars, a Kaukázus, a Hiperkarmából megismert Bérczesi Robi, a LochNesz és a Konyha is. Őket fogják követni a DJ-k, például Stiki és Toyota.

De a BN elsősorban nem az izzasztó koncertekről szól, mindenféle szórakozási lehetőségünk lesz, például a nyitónapon, április 13-án ingyenes sportnap lesz többek közt aerobikórákkal, cross traininggel és rekeszmászással, de trambulinozással is lehet majd feszültséget oldani. A hétfő azért is lesz izgalmas, mert 18.30-tól lesz a jelöltműsor, amikor is a kiválasztottak a színpadon fognak szórakoztató kérdésekre válaszolni és rövid, de látványos feladatokat végrehajtani – ez utóbbira meglepetésszerűen az egész héten számítsunk, akár még Rumadai-ra táncoló falábú kalózt is láthatunk.

A klubok rendezik be sátraikkal a civil falut, azaz hadiközpontjaikat, ahonnan a kampányt szervezik, s a szavazatokat gyűjtik például a csocsóbajnokság vagy a kollégiumi kincskeresőjáték szüneteiben. A civil falu programjait persze még titkolják a klubok, de el tudunk képzelni játékokat, jósdát vagy piteevőversenyt is egy-egy sátorban – meg persze kényelmes párnákat, hogy az esti koncertekre mindenki rá tudjon pihenni.

ELTE-seknek 400 Ft, külsősöknek 800 Ft a napi belépő, a hétfői programok viszont mindenkinek ingyenesek.

További információk a BN-ről itt és itt, a sportnap programját pedig itt találjátok majd.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]