#fesztivál – Nightwish-sel nyit a megújult Hegyalja

Alaposan megváltozik az egykori Hegyalja Fesztivál. Az egykori értékeit meghagyó, de látványvilágában, programkínálatában és szolgáltatásaiban is megújuló BORSODI KINGDOM OF HEGYALJA július 15-19 között egy nulladik és négy fesztiválnappal várja látogatóit.

Sokminden változik, a hely azonban marad: Tokaj-Rakamaz. Hegyalja. Királyság!

Egy régi- új fesztivállal színesedik a hazai nyári bulipaletta: egy év kihagyás után, megújult külcsínnel és bővült belbeccsel érkezik vissza, az immár Borsodi Kingdom of Hegyalja fesztiválra keresztelt ötnapos bulihömpöly. Tokaj-Rakamaz újra elfoglalja helyét a honi fesztiváltérképen, ezúttal azonban már szebbre és jobbra színezve.

“A megújulás az alapgondolatbeli és az arculati átalakulás mellett a szélesebb zenei palettában és a kulturális programok mennyiségében érzékelhető a legjobban”
– mondják a szervezők. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egy kisebb “hadserege” dolgozik például az arculati megújuláson, a színpadok látványtervén. Az egykori, javarészt kemény zenéjéről ismert rockfesztivál bővíti zenei palettáját is. “Majd’ háromszor annyit fordítunk a zenei programokra, mint az korábban volt és a “kemény–zenei csapás mellett nyitunk más irányzatok felé” – tudtuk meg a szervezőktől. A minőség jegyében változnak a szolgáltatások is, a kempingtől a vendéglátásig.

A napokban csatlakozott a Királyság fellépőihez az új lemezével és új “frontasszonyával” érkező Nightwish, de – immár a zenei sokszínűség jegyében – élő show-val jön a Rudimental és megtáncoltatja közönségét a Hercules & Love Affair. De azért lesz a “svéd metál grammys” At the Gates is.Húsz-huszonöt külföldi sztárt és a legjobb hazai kedvenceket sorakoztatja fel zenei palettáján a megújult Borsodi Kingdom of Hegyalja. Eddig biztos, hogy a hazai bandák közül ott a Punnany Massif, az Irie Maffia és a Mary Popkids is.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]