EszméletLEN volt!

Ám sajnos véget ért a Lágymányosi Eötvös Napok, amely ha kicsit döcögősen is, de mindenki nagy örömére megrendezésre került idén, 2014-ben is.

Az utolsó két nap után fájdalmas búcsút kellett vennünk a Lágymányosi Campuson szervezett kora nyári fesztiváltól, a LEN-től. A nappali programokról már olvashattatok korábban, ezek a 2. és 3. napon is tovább zajlottak és színesítették a napsütéssel teli délelőtti és délutáni órákat. Az estéket tekintve ez volt a két legeseménydúsabb nap, idézzük hát fel, mire emlékezhetünk majd két tanulás között teli vigyorral a vizsgaidőszakban.

Szerda este miközben a kis sátorban a Dj Sheep által koordinált r&b és hip-hop dallamokra lehetett rázni, addig a nagy sátorban a 8 óra kezdés előtt pár perccel az AWS hangolt. Már ekkor is szép érdeklődést mutatott a LEN 2. napja, azonban még kényelmesen be lehetett jutni a fő koncerthelyszínre, nem kígyózott a sor a bejáratnál. A pultról ezt viszont már nem mondhattuk el, sajnos a kiszolgálás nem volt túl gyors a sörre várók túlereje miatt. Az utolsó pillanatos szervezés komolyabban szembetűnő hátrányát egyedül szintén az étel-ital árusításnál észleltem, mivel az árak csak a pulton egy apró plakáton voltak fellelhetőek. Óriási piros pont részemről, hogy így is sikerült egy ilyen jó kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a hallgatótársak számára.
A 2. nap fő attrakciójának számító Anna & the Barbies 10-re volt hivatalos. A terv szerinti időpontoktól egyik nap sem tértek el túlzottan, pontosak voltak a kezdések, ez is egy pozitívum. Szuper koncertet kerekítettek a Pásztor testvérek a nem mindennapi és igen sokszínű stílusukkal az ELTE-seknek, elmondásuk szerint ők is nagyon jól érezték magukat, s nem is csoda ez közel telt ház mellett. Egy apró baki mégis becsúszott a koncert közepébe: 3-5 percre elment az áram és elsötétült a nagy színpad, amit az ötletes hallgatók mobilfénnyel és öngyújtókkal oldottak meg. A hangulaton mindenképpen emelt egy fokot, még ha félbe is szakadt a zenélés.
Az önfeledten ráérve bulizókat utánuk Mira JoO és Jay Lumen szórakoztatta még egészen a hajnali órákig.

Csütörtökön eljött az utolsó nap és ezzel együtt a legnagyobb érdeklődés és zsúfoltság is. Minimum kétszer annyian érkeztek vagy fordultak meg a fesztivál 3. estéjén, mint az azt megelőzőn. Sokan talán azért jöttek, mert mindaddig nem értek rá, kihagyni nem szerették volna és a Pázmány-nap jó lehetőséget kínált a pihenésre. Nem utolsó sorban pedig a leghíresebb budapesti halak, a Fish! koncertje várt ránk, mi is rájuk.
A szerdai nap könnyedebb témájú zenéi után csütörtökön a poprockos vonulat vette át a stafétát a nagy sátorban.  A kis sátor változatlanul a táncolni vágyók terepe maradt, nekik ezen az estén Dj Endy szolgáltatta a talpalávalót. A koncerteket elsőként a Meztelen Diplomaták kezdték meg fél 9-kor. Miután bemelegítették a sátrat – szó szerint a közönség segítségével – a Fish! jött, akik jópofaságukat prezentálva a szomszédos Barba Negra Track-ben fellépő patkány barátaik és a lelkes közönség miatt rövid 10 percet csúsztattak.
A bemelegítő után ők konkrétan szaunát csináltak a helyből, amely bejáratánál a kezdéskor is hosszú sor állt, de ennek ellenére mégis kulturált társaságban szórakozhattunk, mindenkinek volt kellő helye és nem éreztük magunkat heringnek a konzervben, holott a halzenekar legutóbbi nagylemezének címéhez és a csapat nevéhez ez teljesen passzolt volna. A fiúk sokáig játszottak és elsütöttek minden trükköt: volt fesztiváltaps, tánc, halálfal, body surf jobbról balra és balról jobbra, guggolás és pulcsipörgetés és végül a saját kimaradhatatlan húzásuk, a háttal éneklés és visszafordulás. Magasan szálltunk, sok volt a szó és már majdnem kalifornia kerekedett, ez nem kamu! Konklúzióként megállapította Senior Hal is, hogy több egyetemi bulin kéne zenéljenek.
Az úriemberek után koránt sem ért véget a móka, éjfélkor a Bohemian Betyárs léha srácai csaptak a húrok közé, így mondanom sem kell, a sátor nem ürült ki egy cseppet sem, sőt! Abszolút telt ház volt jellemző a csütörtök este folyamán, így ha szerdán nem győzték a csaposok, csütörtökön már biztosan nyugalmas napként tekintettek vissza az előzőre. A bohémek után itt is a táncikálás vette át a főszerepet, a színpadot pedig Dj Sterbinszky.

A buli egészen a kora reggeli órákig zajlott, az Északi és Déli Tömb közötti füves területet szinte mindenhol hallgatók boszorkánykörei borították be. A buli végeztével megindult a takarítás, pakolás és bontás, amely előbbit sokak esztétikai örömére szorgosabban vagy hamarabb is megkezdhettek volna, sajnos sok egyetemen dolgozó panaszkodott a még kora délután is bokáig érő szemét miatt.

Reméljük, jól éreztétek magatokat és jövőre is ellátogattok Lágymányosra!

Képeket galériánkban találtok!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]