Undergroundból a mainstream felé

Péterfy Bori szerint az EFOTT-osok mindig 1000%-on pörögnek.

Lehetek én is, Gigerli, Vámpír, Elhagytam magam – egyszóval idén is felcsendülnek a SKA és alternatív zenék legnépszerűbbjei. Június 25-30. között az EFOTT színpadán tiszteletüket teszik azok az előadók is, akik underground zenekarként indultak, népszerűségüket tekintve mégis
közelítenek a mainstream-hez. Péterfy Bori, a Vad Fruttik, a Heaven Street Seven és a 10 éves PASO is azon lesz, hogy segítsen a vizsgák utáni lazulásban.

 
Az idén 10. születésnapját ünneplő Pannonia Allstars Ska Orchestra alapozta meg hazánkban a SKA műfaját, és hogy mindezt milyen jól tették bizonyítja a tény, hogy a fiúk márciusban már a London International Ska fesztiválra is hivatalosak voltak. A PASO az EFOTT színpadát már többször meghódította, Zánkán pedig az elmúlt évtized minden népszerű dalát felsorakoztatja majd. A zenekar különös ismertetőjegyei közé sorolhatók a pattogós dallamok, az elgondolkodtató szövegek és az énekes elmaradhatatlan fehér öltönye is.

 
„Az EFOTT mindig hatalmas buli, idén is nagy „ereszdelahajamat”-ra készülünk és reméljük az időjárás is kedvez majd nekünk. A nyári melegben sokkal nehezebb az egész koncertet végigtáncolni a fehér öltönyben, de ez mára már a védjegyemé vált, ami csak a PASO kiváltsága – csak akkor viselem, ha koncertezünk. Abszolút tudatos volt, hogy ezt a fellépőruhát választottam, mivel ily módon is tisztelegni szerettünk volna a stílus öregjei előtt, akik szintén öltönyben játszottak a kezdetekkor. Amikor azonban vége a fellépésnek, ledobom az öltönyt és a srácokkal együtt mi is belevetjük magunkat a buliba” – helyezi kilátásba terveit a zenekar frontembere, KRSA.

 
Péterfy Bori kisfia születése után, tavaly az EFOTT-on tért vissza a fesztiváléletbe, és mint mondja, egyszerűen imádja a vándorló fesztivál közönségét:

„Az EFOTT közönsége a legfantasztikusabb. Még akkor is 1000%-on pörögnek, ha már nagyon fáradtak. Remélem az idei koncert is jól sikerül majd. Mindenképpen játszani fogunk számokat a legújabb, Fehér Éjszakák című lemezről, de megígérjük, hogy a nagy kedvencek se maradnak el.”

 
Az EFOTT-on az underground életérzést tovább fokozza a Vad Fruttik, a Heaven Street Seven, a Kiscsillag, a Magashegyi Underground, az Alvin és a Mókusok, no és az Anna & The Barbies.

 
És bár több mint 100 zenekar már biztosan az EFOTT színpadára lép, akad még kiadó hely! A Budapest Bank Play Stage programja főiskolás vagy egyetemista bandák jelentkezését várja, a legtöbb szavazatot gyűjtő pedig azonnal az EFOTT Nagyszínpadán kezdheti pályafutását! /További információ: https://www.facebook.com/budapestbank/app_588158137876230/

 
EFOTT- Csak szabadon…

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]