Játssz a LEN-en!

A LEN nemcsak az esti koncertekről szól. Ha koradélután érkeztek, rengeteg játékban is kipróbálhatjátok magatokat, amiket mi már le is teszteltünk.

A civil falu szélén található asztaloknál kipróbáltuk a kanadaiak egyik kedvenc játékát, a crokinole-t. Ezt a társasjátékot ketten vagy négyen is játszhatják, a szabályok pedig igen egyszerűek: a fából készült táblán korongokat úgy kell pöckölgetni, hogy a sajátjaink minél beljebb kerüljenek, az ellenfél „bábujai” pedig lehetőség szerint ne is maradjanak meg a kör alakú játéktér területén. A legtöbb pontot úgy érhetjük el, hogy a tábla közepén található mélyedésbe sikerül juttatnunk a saját korongunkat. Azonban nem elég erre törekednünk, hiszen minden egyes pöcköléssel ütköznünk kell ellenfelünkkel, különben hiába a jó célzás, a korong az „árokban” köt ki pontszerzés nélkül… Ha a játék felkeltette az érdeklődésedet, és szívesen kipróbálnád, vagy akárcsak megnéznél egy profi küzdelmet, nézd meg a magyarországi crokinole-hívek honlapját!

A crokinole mellé mindenképp egy pohár hideg sört ajánlunk, amihez akár féláron is hozzájuthattok, ha előtte benéztek az ELTE Környezettudományi Klub sátrába is. A lelkes szervezők többféle társasjátékkal is készülnek, amelyek amellett, hogy szórakoztatóak, igen tanulságosak is – legalábbis néhány közlekedéssel kapcsolatos kérdés megizzasztott. Megtudtuk, hogy a mikrochip, a hús vagy a pamutpóló  közül melyiknek az előállítása a leginkább vízigényes  sőt, egy-egy paradicsompalántának is a „gazdájává” válhattok.

Ha már legalább öt új dolgot megtanultál az élővilágunkról, indulhatsz is féláron sört venni és kipróbálni a crokinole-t!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]