Civil Falu – Tudod mit csinál a pszichológus…?

Az ELTE Kortárssegítő Csoport sátránál jártunk.

Folytatjuk sorozatunkat a Civil Falu sátrairól. Most az ELTE Kortárs Segítő Csoport sátrához látogattunk el.

Az érdeklődőknek lehetőségük van arra, hogy egy kis belátást nyerjenek a csoport tevékenységébe, bármilyen kérdéssel fordulhatsz hozzájuk, itt mindig nyitott fülekre találsz.

Az ELTE Kortárs Segítő Csoport több dologgal foglalkozik, elsősorban a Kazy-ban (ELTE PPK Kazinczy utcai épülete) és a Múzeum körúti irodájukban ügyelnek, de az ÁJK, BTK, TÓK, Bárczi és TTK épületeiben is. Ez annyit tesz, hogy a megadott időpontban rendelkezésetekre áll valaki, aki meghallgat és segít neked. A csoport tevékenysége azonban ebben nem merül ki, Filmklubot is szerveznek és a meghirdetett időpontokban alkalmatok nyílik kipróbálni az Identity nevű pszichológiai társasjátékot is.

Tudod mit csinál a pszichológus? Ennek a kérdésnek az egyszerű megválaszolásával cukorkát, hűtőmágnest vagy matricát is kaphatsz a sátorban. A LEN-en egy kisebb sátorban találod meg a kortárs segítőket, akikkel leülhetsz beszélgetni, kitölthetsz pszichológiai teszteket és még arra is válaszokat találhatsz, hogyan segíthetsz depressziós barátodnak, családtagodnak. De ez nem minden, a Dixit nevű partijáték kipróbálására is van lehetőség.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]